Jeg kommer selv oprindeligt fra byernes by – Hirtshals. Og jeg har det nøjagtigt som Tina Dickow synger

Du ka’ ta pigen ud af Århus
med en drøm om at bli’ fri
men du ka’ ik’ ta’ Århus ud
ud af den her pige….

Hvis du erstatter Århus med Hirtshals – så er det præcist sådan jeg har det. Det er her min barndom udfoldede sig, det var her jeg vandt min første medalje og her jeg boltrede mig i venner, familie, sport og oplevelser. Det er ubetinget her min passion for naturen, for Vesterhavet og for skoven blev spiret fra et lille frø til en stor fuldmoden solsikke.

Jeg har stadig en helt speciel stemning og nostalgi i kroppen, når jeg løber rundt i Hirtshals, og jeg vil til en hver tid forsvare byen mod alle de fordomme der nogen gange ryger ud mod det vestlige Danmark.

I dag, efter arbejdet, kører min bedre halvdel og jeg sydpå for at tage med færgemanden over til Fanø. Som jeg skrev i mit sidste indlæg, så løber vi i morgen Fanø marathon, et marathon der emner af en fantastisk stemning af sammenhold og fællesskab løberne imellem. Her er ingen præmier og 1. pladser, til gengæld er der et ta´ selv bord på størrelse med buffet hos Dronningen, af naturens herligheder. Jeg løb også på Fanø sidste år, og selvom jeg normalt har – et ikke helt stålfast, men alligevel – et princip om ikke at løbe de samme løb flere gange, så er Fanø et løb der er krøbet under huden på mig.

Det er der præcis en såre grund til. Løbet afholdes af Kira og Jesper der har det med Fanø, som jeg har det med Hirtshals. De elsker Fanø ubetinget. De er begge kommet der som børn, og har begge slået dybe rødder på øen, fyldt med samme kærlighed og ydmyghed som jeg har til Vesterhavet. Løbet er deres tribut til øen, og deres måde at vise noget af det bedste (altså næst efter Hirtshals selvfølgelig) af Danmark frem for os marathonløbere. Kira skriver følgende artikel der bringes i Fanø dagblad i dag.

Profit fra en anden vinkel

Som løbsarrangør og med den flid det indebærer, bliver man nød til, at stille sig selv det spørgsmål? Hvorfor gør vi det og hvad er formålet? Vi gør det fordi det bringer glæde og gode oplevelser sammen med andre, og det er den helt store belønning. Mange løb og andre gode initiativer lukker ned. Der kommer ubalance mellem økonomi og fornøjelser, og derfor bliver vi nød til at se profit fra en anden vinkel.

Profit handler nemlig om andet end kroner. Det handler om at modtage og give tilbage med de kompetencer og ressourcer man har. Det betyder, at den helt store profit, er de muligheder som vi giver til hinanden. Her mener jeg erhvervslivet, frivillige, lokalsamfundet, organisationer og private aktører. Det synes vi, at Fanø Marathon er et godt eksempel på og af nye samarbejder kan vi nævne Fanø MTB klub.

Fanø Marathon er blevet et ”fælles projekt” sammen med sponsorerne og de frivillige. Vi er tovholder på projektet og har lagt planen, men det er de frivillige og sponsorerne der sætter et afgørende niveau i forhold til kvaliteten. De frivillige bidrager med uvurderlig hjælp og sponsorerne med altafgørende økonomiske bidrag. Løbets formål er ”ikke mere, men bedre”, at udbrede kendskabet til Nationale Parken Vadehavet og vise noget af Fanøs smukke natur og kultur i et fællesskab af gode oplevelser. Det er vi sammen lykkedes rigtig godt med. Derfor vil vi gerne sige TAK til alle vores frivillige og vores lokale sponsorer: Danibo, Slagter Christiansen, SuperBrugsen Nordby, SPAR Fanø Tempo, Rindby Supermarked, Fanø Laks Aps og FÆRGEN. Det er vores oplevelse, at dét vi giver tilbage, er ”den gode historie om Fanø” og som Danmarks bedste løbeblogger skrev i 2016 ”Det er ikke et salgstrick, men den vitterlig sandhed”. Flere og flere løbere holder ferie og forlænget weekend på Fanø, og som en ung pige skrev: ”Jeg vil gerne overraske min far og købe en billet til Fanø Marathon. Mine forældre er blevet helt forelsket i løbet og i Fanø”. Vi får generelt mange flotte tilbagemeldinger.

Fanø Marathon 2017

Igen i år kan Fanø Marathon byde på spændende løbere, og hvert år får vi lavet en helt unik medalje med et motiv fra Fanø. Årets motiv bliver afsløret på løbsdagen. Den yngste løber i år er fra 1995 og har et mål om at blive den yngste løber, der har løbet 1000 maratonløb. Vi tror på ham. Vores ældste løber er fra 1939 og har et imponerende løbe CV, som går ud over alle grænser. Ud over alle grænser er nok generelt kendetegnet for mange af vores løbere. Flere har 100, 200, 300, 400, 500, 600 maratonløb bag sig og et utal af ultra løb. Vi har også en flot deltagelse fra ”De Hårdes Klub” og vi glæder os til at lave et godt løb til dem. Vi har trofaste løbere, professionelle løbere, en løbeblogger, løbsarrangører og krammemafiaen på løbslisten. Vi har den i Danmark, der har løbet flest løb med sukkersyge, vi har en vinder af ”The inaugural Southern African Challenge 2017”. Vi har løbere, der elsker at løbe og som løber med fornuft. Vi har løbere, der løber fordi de har et mål og fordi det giver mening. Vi har løbere der løber, fordi det giver gode oplevelser i fællesskab med andre løbere og hele holdet bag løbet.

Jeg syntes simpelt hen det er så fint skrevet og jeg kan i den grad genkende deres entusiasme og passion. Der var ikke noget jeg hellere ville, end at vise Hirtshals frem for alle mine løbevenner, vel og mærket det Hirtshals jeg elsker så højt. Jeg har bare ikke haft modet til det, til at afholde et løb og stå for hele den omstændige planlægning, afholdelse og opfølgning der følger med. Endnu i hvert fald. 😀

Så nu er det bare om at få dagens arbejde udført i en fart, få pakket løbeskoene og vende snuden på Ford Børnecontainer ned mod det sydlige Dk. 😀  Nøj hvor jeg glæder mig…

Share: