På vej hjem fra løbet i lørdags havde jeg radien stillet ind på P4 (jep P4 – jeg er jo ikke nogen vårhare længere. 🙂 ) og pludselig fik jeg min protein-drik galt i halsen. I radioen var der et interview med en mand, der fortalt om hvordan han og hans hund havde været på hygge-gåtur på Helgenæs (snotklatten under Djursland). De var gået ind i et indhegnet område, et indhegnet område hvor naturplejen blev varetaget af en flok kvæg. Og der gik kvægene rundt og græssede så fredeligt, og så vældig rare ud i solskinnet, alt var godt, manden og hunden nød turen.

Men pludselig – ud af det blå vendte stemningen til en truende og yderst fjendtlig stemning, og før manden kunne nå at reagere, blev han sendt til tælling af et frontal angreb fra de pludselig slet ikke så rare køer. De angreb simpelthen manden, og mens han kæmpede sig på benene og i sikker afstand fra de grumme køer, gik køerne til angreb på stakkels Tulle som hunden hed. Manden slap væk med livet i behold om end såret og meget forskrækket, hunden endte sine dage efter sammenstødet med de vilde kvæg.

Så er det bare jeg må hejse et stort ”HVAD SAGDE JEG” flag. Jeg vidste det!!!  Jeg vidste man ikke kan stole på de vilde banditter af køer der i ”vi-er-så-søde-forklædninger” er omvandrende dødsmaskiner. De af jer der læser med her på domænet vil vide, at jeg indtil flere gange har luftet min angst for kvægene når jeg futter rundt i mine trailsko. Jeg er rædselsslagen når de blokerer mine løbestier, intet mindre. – og nu viser det sig at være med god grund.

”Vi laver bare naturpleje” siger de kære køer, mens de i virkeligheden smeder rænker til fremtidige angreb på naive trailløbere. Magen til upålidelige, sindssyge dyr skal man lede længe efter. Jeg er ret sikker på det kun er et spørgsmål om tid inden de kære køer bekender kulør, og tager deres rygmærker på. COWS CRC (Chasing Runners Club).

I radioen fortalte en mand fra Naturstyrelsen at en god regel var, aldrig at passere køerne på den samme sti 2 gange. Det gjorde dem utrygge. Jamme det kan enhver da sige sig selv – selvfølgelig skal man ikke det. Første gang man passerer horden udser de sig dine svage punkter, 2. gang – Its a kill.

Dengang jeg måtte springe for livet (eller sådan da).. 😀

Jeg løber jo som skrevet ofte steder hvor Cows CRC holder til, og har flere gange stået ansigt til kohoved med de vilde kreaturer. Heldigvis er det aldrig kommet til håndgemæng, men ærligt – jeg overveje seriøst at få fat i en peberspray for min egen sikkerhedsskyld (sig det ikke til nogen, det er ikke lovligt).

Manden fra naturstyrelsen kunne endvidere fortælle, at man bør undgå øjenkontakt med bæsterne og for alt i verden ikke opføre sig truende. Køerne kan simpelthen ikke kende forskel på farlige rovdyr og mennesker, og angriber hvis de føler sig truet. Og så er det generelt en god ide, ikke at tage vovser med ind i foldende. Hunde fungerer åbenbart som en rød klud for ko-basserne.  Naturstyrelsen vil endvidere i fremtiden opsætte skilte der beskriver lidt om farerne ved at få ind til dræbermaskinerne, og angiver gode råd til hvordan man opfører sig over for de omvandrende dynamitstænger. 🙂

Jeg overvejer personligt, at få arrangeret et ko-kursus i nærmeste fremtid, et kursus hvor vi løbere lærer at se faresignalerne, lærer lidt basal selvforsvar rettet mod muh-køer, og får redskaber til at løbe sikkert gennem COWS CRC hood.

Har du haft farlige episoder med de vilde køer? Så skriv endelig i kommentarfeltet – og ellers så tag lige og pas rigtig godt på jer selv derude. 😀

Læs evt. om angrebene og gode råd her: https://www.b.dk/nationalt/efter-fire-kvaeg-angreb-mod-mennesker-i-2017-nu-skal-der-skiltes-foran

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.