Det stod ikke i kortene at Mia Sørensen fra Vejle skulle leve af sundhed, da hun for mange år siden kvittede arbejdet som konsulent hos MC Donalds. Som ekstern konsulent futtede hun rundt til diverse MC Donalds restauranter, og hjalp med optimering i køkkenet, optimering af både hygiejne og processer.

Med en fejlslagen knæoperation i korsbåndet og en besked om aldrig at komme til at løbe, sad hun i en kontorassistent stilling den dag, hvor kollegaerne lige manglede én på holdet til det kommende Vejleløb. ”Du kan jo bare gå de 4,2 km.” sagde kollegaen, hvorefter Mia stillede op – løb og blev nr. 4. Hun havde løbet ruten let haltende men uden smerte, og havde dagene efter ingen gener. Det var i maj 2005

Det blev startskuddet til en liv med løb. De første løbesko blev købt i Bilka og træningen blev lagt på hjemme på villavejen. Frygtløs kastede hun sig samme år ud i en ½ marathon i september måned i Kolding. Efter det gik det stærkt. Hun meldte sig ind i en løbeklub i Vejle, mødte forbilledet Rigmor, en ældre kvinde der besad klubrekorderne på stort set samtlige distancer, og besluttede sig i samme sekund for at nuppe dem. Klubrekorden på Marathon hed 3 timer og 20 sek. Mia besluttede sig den dag, at hun ville løbe under 3 timer.

Mens løb blev mere og mere intensiveret i hverdagen, begyndte tanker om det fremtidige arbejdsliv at rumstere. Mia havde mistet hendes mor i en tidlig alder, og angsten for arvelig sygdom fik hende til at søge mod en NLP uddannelse, mest af alt for at få redskaber til at finde vejen videre frem i livet. På uddannelsen mødte hun underviser Michael Kold. Han blev den vejleder Mia havde brug for, og snart lå en plan klar. Mia skulle fylde værktøjskassen med nye kompetencer, så hun kunne arbejde professionelt med sundhed. Mia tog en sport- og ernæringsuddannelse, og efterfølgende en kostvejleder uddannelse. Hun søgte en stilling hos Elite Center Vejle – en stilling hun selv havde påpeget de manglede, og fik den fordi hun, i modsætning til de andre ansøgere, havde oplevet på egen krop hvad kost kan gøre, når man træner meget.

Arbejdet som konsulent blev udskiftet med arbejdet hos Elite Vejle, et arbejde der er i dag er grundstenen i Mias arbejdsliv. Her rådgiver hun unge talenter om kost, holder madaftener hvor de lærer at lave sund mad selv, og supplerer med både massage og zoneterapi – discipliner hun har udvidet kompetencekassen med de sidste par år.

Den brede pallette af kompetencer indebærer nu også en biopat uddannelse, en uddannelse hun bruger til at vejlede folk i sammensætningen af rette mængde mineraler og vitaminer. Og hele rejsen har ført hende fra et liv som kørende konsulent, til et liv som selvstændig. Efter et par år med supplerende dagpenge, har hun i november i år taget springet fuld ud. Sundfokus.dk er blevet Mias levebrød.

Samtidig med den arbejdsmæssige rejse, har Mia løbetrænet efter målet om at blive bedst mulig. På hendes 11. marathon nappede hun Rigmors rekord med en 2.57 tid til HC. Andersens marathon i Odense i 2014. Siden har hun snuppet alle Rigmors rekorder, og med Søren Rasmussen som træner, lærte Mia at træne efter alder. Søren lærte Mia, at man ikke som 40 årig skal træne som en 20 årig, men i stedet skal overholde restitutionstider og løbe langsomt størstedelen af tiden, så kroppen er frisk og klar til de mere udfordrende intervaller og tempoture.

Frankfurt 2017 – vinder af AG 45-49 i tiden 2:48:42

Mias samarbejde med Søren Rasmussen har gjort hende til en af Danmarks absolut bedste master-løber (løbere over 40 år). Og kombinationen af kostvejledning og løb, begge udstillet på de sociale medier, første til at Mia i starten af året gav efter for måneders forespørgsel, og blev løbecoach for færøske Beinta. Mia havde hjulpet Beinta med vejledning om kost, og de mange gode råd om løb der kom med i kølvandet gav Beinta en fornemmelse for en god løbecoach. Beinta løb 8 min. pr på marathon distancen i foråret 17 – det rygtedes, og Mia har nu en hel del løbere, hun coacher ud fra egne erfaringer fra træningen med Søren.

”Jeg elsker at arbejde med løbere” fortæller Mia, og passionen brænder tværs over bordet hvor vi sidder med hver sin kaffe. Hun fortæller det er vigtigt for hende når hun coacher, at have overskud til at lytte og justere ind efter hver enkelt løbers ønske. Det må aldrig blive ren masseproduktion af træningsprogrammer. Det føles som om, Mia i det sekund rammer ind til kerneværdien i hendes arbejde. Kvaliteten er vigtigt både i arbejdslivet og i egen løbetræning, det er den der skiller Mia ud, og gør hende så brændende inspirerende. Der er en mening med alt hun gør, det skal virke og give resultater.

Et liv som selvstændig kan være hårdt, indkomsten er ikke altid en sikker faktor og usikkerhed er en parameter man må leve med. Mia har haft 100% opbakning fra hendes mand og to børn hele vejen. Familielivet er det vigtigste, det er basen der giver ro og tryghed, men også sparring til nye ideer og muligheder. Og dem er der masser af. Mia har landet en aftale med en virksomhed i Vejle hvor hun, et par gange om ugen tilbyder medarbejderne massage, zoneterapi og kostvejledning. I starten af 2018 starter Mia endvidere et Fit-Sense hold, et hold hvor naturlig kostoptimering er i fokus på vejen mod vægttab og større fysisk velvære.

Jeg spurgte Mia hvad hendes mål er mht. løb for det kommende år, hvortil hun svarede, at VM for Masters på halvmarathon distancen i Malaga i september kunne være meget sjovt. Mia rejser hvert år sammen med en flok tøser på træningsuge i Malaga, og i 2018 falder ugen sammen med VM for masters. ”Der er også VM for Masters på 10 km. i samme omgang – måske napper jeg dem begge to og ser hvad jeg kan” siger Mia med et stort smil. Hun tog Age Group medaljer til årets VM i halvmarathon for Masters i Århus tidligere på året, og mon ikke Mia rejser hjem fra Malaga næste år, med endnu et par stykker i bagagen.

Løbetræning ved Vejlebroen

Snakken om VM for Masters i Malaga indrammer ret præcist min indtryk af Mia. En kvinde med så meget drive og gåpåmod, at det smitter som bare pokker at være i samme rum. Jeg var dybt inspireret da jeg kørte hjem mod Aalborg efter vores snak, fyldt med lyst og mod til for alvor at forfølge nogle af de drømme der ligger i min skuffe og slumrer. For Mia er intet umuligt, man skal blot huske kvaliteten i det man gør, så man undgår skader og lytter til kroppen. Mia har formået at få arbejdslivet legeret sammen med passionen for løb og sundhed, og hun elsker det ubetinget.

Vil du læse mere om Mias virksomhed kan du læse her https://sundfokus.dk/    – (her kan du også finde opskriften på mine yndlingspandekager – proteinpandekager 😛

Eller følge med på FB https://www.facebook.com/sundfokus.dk/ (der bugner af lækre opskrifter og masser af løbe-guf)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.