Dette indlæg er ikke skrevet på opfordring af Endurance og rummer min helt personlige mening.

I december måned har jeg været så usvigelig heldig at få lov til at teste kompressionstøj fra det danske sportsbrand Endurance. Jeg modtog en kasse med hhv. lange, mellemlang og korte tights og med tilhørende trøjer + strømper alt sammen kompressionstøj målrettet træning.

Endurancetøj

Det er første gang jeg agerer testperson, og det er bestemt et privilegie jeg tager meget seriøst. Således har jeg i hele december måned løbet 3 maratons iført kompressionsbukserne og hvis vejret ikke var for koldt også den langærmede kompressionstrøje. Jeg har endvidere tæsket landevejene tynde iført tøjet på mine træningsture, og jeg har iført mig de halvlange + T-shirt til styrketræning og rygtræning alle de gange jeg kunne komme afsted i den travle december måned.

Tøjet er blevet brugt og vasket mange gange – og udsat for både skovstier, sprints og lange landevejsture. Og jeg må blankt indrømme at jeg lige fik boostet min løbeglæde da jeg pludselig spurtede rundt med et vigtig formål og følte mig uendelig eliteløberagtig – jeg har en ide om at eliteløbere modtager sportstøj i et væk og blot kan vælge og vrage mellem alt mulig lækkert tøj.

Små tykke test-stænger med lækre kompressionsbukser :)

Små tykke test-stænger med lækre kompressionsbukser 🙂

Min dom er ret ligetil, jeg elsker tøjet ene og alene af én speciel grund. Det sidder super godt og vigtigst af alt bukserne falder ikke ned i skridtet når jeg løber, men bliver siddende højt og flot grundet den høje talje og snøremuligheder. Jeg ved ikke med jer, men jeg oplever altså ret ofte, at løbetights ofte er modelleret efter herrerne, især kompressionsbukser og når det så er damemodeller, så nappes der et stykke at taljen så bukserne bliver flotte lavtaljede mens resten af snittet bevares intakt. Det ser sikkert super godt ud på mange, men til min bygning fungerer det bare ikke og resulterer i, at jeg flere gange på løbeturen må trække godt og grundigt op i bukserne eller løbe med en knap så flatterende klump stof mellem benene.

Når man så samtidig, som jeg gør, mener at enhver lille løbekrise overvindes med masser af nyt løbetøj, så er det fuldstændig fantastisk at tøjet kan erobres for en pæn billigere pris end det jeg ofte punger ud med når jeg flotter mig med nyt løbetøj.

Jeg kan huske jeg løb maraton sammen med et par gutter sidste efterår, og undervejs kom vi til at snakke om løbetøj og priser. Vi var alle enige om at løbetøj generelt er meget dyrt, især når man slider rigtigt meget på tøjet og grovsveder som mig. Den ene af fyrene afslørede, at han løb i strømper fra Bilka og så blev der meget stille… Kan man virkelig det? Og ja, det var der åbenbart ingen problemer i. Det sjove ved samtalen var det tabu der ligesom lå over det faktum, at man løb i tøj fra et billigere varehus. Det fik mig efterfølgende til at tænke over pris kontra holdbarhed og pasform, og jeg nåede frem til, at for mig er prisen en vigtig faktor. Så hvis jeg kan finde tøj der er holdbar, har god pasform og har et lækker udseende til billigere penge, så var det vejen for mig. Og hvor heldig er det så ikke lige at jeg løber ind i et danske firma som for mig opfylder de krav.

Jeg hører meget gerne om andre meninger. Er vi løbere en flok letpåvirkelige mærkedyr, der booster vores selvtillid gennem dyrt løbetøj?. Og er der nogen der har erfaringer med løbetøj i den billigere ende som holder 100 og ser lækkert ud?

Endurance kan til orientering købes hos Sport24 eller i Sport24 outlet (hvor der virkelig er penge af spare.)

Share: