UNDSKYLD – UNDSKYLD – UNDSKYLD. Jeg ville have lavet live blogging i går, men wifi var ikke eksisterende 🙁   – Så her kommer på bagkant, en “næsten” live- beretning fra Vester Hassing Hallen i går. :). God læselyst.

Klokken 05:30, jeg lister ind af døren til hallen. Der er dødstille, to løbere sidder i en sofa og slapper af. Langsomt vågner flere og flere op til dåd, stadig helt stille og ikke meget grin og ballade som vi kender det når vi mødes til almindelige marathons. Folk er presset af for lidt søvn, og en nat med løb i minusgrader – og nu er der afgang kl. 06:00 igen til marathon nr. 2 (og mit 1. marathon). Stive ben, anstrengte smil og småskavanker tumler rundt og stiller op til startbillede. Og så er vi afsted. Vi løber rundeløb – 12 stykker for helmarathon. I feltet er to garvede ultraløbere Kim Klitgaard og Bruno Batsberg der ligger og kæmper lidt med hinanden, utroligt at man har overskud til det, når man ved dagen stadig er uendelig lang. Til gengæld har de begge et marathon i benene og jeg kan ikke dy mig for at løbe forbi og ligge i fornt af løbet. Det kommer helt sikkert ikke til at ske igen,  at jeg kommer før Kim og Bruno i mål – de er vanvittige dygtige og hurtige løbere, så den oplevelse måtte jeg bare have med hjem 🙂

Klar til start kl. 06:00
Klar til start kl. 06:00 (billede lånt af Brunos søde kone. 🙂 )

Langsomt falder løberene fra med skader og udgår, det er lidt skræmmende hvor mange der døjer med knæ og bentøj. Og samtidig løber den hårde kerne og kæmper sig runde for runde igennem. Jeg er målløs og har ingen ord for de kampe der foregår rundt omkring på ruten. Og det er marathon nr. 2 – der er stadig 2 marathons tilbage.

Jeg syntes jeg kæmper lidt med de 12 runder, har en lidt hård dag og tør slet ikke tænke på hvad der må foregå i hovederne på dem der løber flere løb. Jeg spørger Bruno, der arrangerer løbet, da jeg løber forbi ham på ruten om hvordan han mentalt arbejder med sig selv – tænker han et marathon ad gange eller er han allerede i gang med at tænke næste marathon i tankerne. Svaret er ”det ved jeg altså ikke”. – Og jeg tror det meget godt summer op hvad der sker i folks hoveder når man løber flere løb på én dag. Det er sjældent der er de helt store planlægningsskemaer bag, ofte springer folk ud i udfordringerne og tager det som det kommer. – Og her skal jeg så huske at nævne ”afvigeren” Kim Pelo, der i dagens anledning har lagt en præcis plan og indtil videre følger den minutiøst. – 12 sekunders forskel i tiderne mellem marathon 1 og 2. Mega sejt klaret. 🙂

Jeg er i mål i tiden 3.26 – hvilket totalt siger noget om min tilgang til ultraløb – det der med at starte roligt ud og spare energi; det er ikke noget mit hoved forstår. De andre løbere kommer bølgende i mål i løbet at den næste times tid og trods det, at flere nu har 84 km. i benene, er der stadig overskud til sjov og ballade.

Vi sidder nu har – 3 kvarter før marathon 3 skydes i gang – og spiser Mac Donalds mad til over begge ører. Det er konge depot. Milkshake, hamburgere og pommes frites i lange baner (jeg har aldrig før set så meget MC D. mad i mit liv.). Nu er jeg bare mega spændt på om man kan løbe på sådan en omgang.  Og min status – jeg løber ikke mit 2. marathon, i stedet løber jeg 3 runder og samler 50 km. i alt på kontoen, og går hjem glad og ovenpå, klar til træning igen i morgen.

Kongedepot :) - Alverdens lækkerier og tons af kalorier til de hårdt prøvede løbere
Kongedepot 🙂 – Alverdens lækkerier og tons af kalorier til de hårdt prøvede løbere

Sådan skrev jeg i går fra slagmarken, havde desværre ingen wifi og kunne ikke lægge det direkte på bloggen. I stedet kan jeg nu, på bagkant reflekterer lidt over det løbe-craziness (på den fede måde) jeg var tilskuer til i går. Generelt vil jeg sige at folk var vanvittige gode til at lytte til deres kroppe. Mange udgik eller sprang fra efter færre marathons end planlagt, enten pga. skader, sygdom, maveproblemer eller ”bare” ekstremt trætte kroppe og hoveder.  Og det fede var, at der ikke var det mindste muggeri over for dem der sprang fra (inklusiv hunden selv). Alle gik fra løbet med anerkendelse fra de andre løbere og kæmpe vinger bagud for en sej kamp og bare dét at deltage. Stemning var super hyggelig og rar, selvfølgelig var enkelte kravlet ind i deres egne små verdener og deltog ikke i snakken, men det, at der til hvert løb dukkede nye løbere op, sørgede for konstant tilførsel af ny energi og holdt stemningen højt.

Jeg var også lidt skræmt over at se hvor slidt man kan se ud, og stadig gå ud og løbe endnu et marathon. Mennesket rummer virkelig uanede ressourcer så længe viljen er med og man besidder en lille smule dumdristighed.

Rammerne var perfekte, en hel hal til rådighed, et køkken der bugnede med mad, lækkert depot og en overkommelig rute, i det hele taget et fantastisk arrangement fra Bruno og ikke mindst Brunos kone der hev en hel dag ud af kalendere for at hjælpe, supportere og tørre op efter det svineri os løbere kunne lave i depotet. – Det er vitterligt rigtigt at bag en hver succesfuld mand står en kvinde. 🙂

Jeg smuttede hjem efter jeg stoppede ved de 50 km, og nåede desværre ikke at se løberne blive sendt ud på sidste marathon. Jeg vil dog umiddelbart skyde på at 3 mænd gennemførte og er dermed de første i Danmark til at løbe 4 marathons på 1 døgn. Kæmpe tillykke til dem – og kæmpe tillykke til alle der på den ene eller anden måde fik opfyldt et mål, fik løbet et godt løb eller bare fik prøvet grænser af. Se lidt billeder her: Billeder fra dagen

Og næste år når Bruno afholder arrangementet igen – så løber jeg stensikkert to marathons. 🙂 – og som lidt ekstra krydderi. Jeg var så heldig at få lov til at stille én af min løbe-heroes nogle spørgsmål om hvordan pokker man dog bliver så sej til at løbe ( i en alder af 50). Det brygger jeg lidt på i aften og glæder mig maks til at introducere en vanvittig sej løber her én af nærmeste dage på bloggen. 🙂

Opdatering: Følgende 3 supermænd gennemførte som de første i DK 4 marathons på 1 døgn:

Michael Rasmussen
Bruno Batsberg
Allan Bjærge Poulsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.