I dag fik jeg en mail i min indbakke. Det var fra en løbsarrangør der aflyste et eller ret stort løb (DGI husets motions- og maratonløb Aabybro) pga. for få deltagere. Jeg deltog i løbet sidste år, her var vi, som jeg husker det, ret mange – og jeg havde planlangt endnu en tur i år da jeg virkelig nød atmosfæren og ruten sidste år. Vi var 37 tilmeldte i alt i år (dvs. i alt på hhv marathon, ½ marathon og rundeløb).

Jeg kan ikke lade være med at tænke om det efterhånden er konsekvensen af alle de små cannonballs – at folk ikke gider betale for de større løb, eller at der simpelt hen bare er for mange løb at vælge imellem. Jeg løber selv cannonballs fordi det er en nem måde at få et tal på bogen (som man siger når man løber mange marathons og jagter de runde jubilæums – eller skulle jeg måske kalde det jubilæ-runs :)) og ofte bruger jeg dem som en træningstur med medalje og tid, dvs. jeg løber ikke all in, men hygger og løber som formen nu engang er til det på dagen.

Jeg kan mærke at jeg syntes det er lidt trist at de større løb forsvinder. Løbene hvor man har musik og fest, kommentator i målområdet, præmier at løbe efter og masser af forskellige mennesker der deltager af helt forskellige årsager. Det er en anden stemning til de større løb end ved cannonballs.

Cannonballs er helt nede på jorden og løbevenner fra flokken af løbetosser. Det sker indimellem at der dukker nye op, men det er primært de garvede løbere der jagter nye mål. Før start bliver der lige ”catchet” op på folks meritter og efter løbet angribes kagebord og madbord i hyggelig og kammeratlig atmosfære.

De større løb er en blandet landhandel af garvede løbere, nye løbere, folk som aldrig har løbet før, børn og andet godtfolk, stemningen før start er ofte præget af nervøsitet, håb og angst og efter løbet er der en udtalt lettelse, smil, krammere og spontan jubel når folk overvider deres frygt og gennemfører distancer de måske ikke har troet muligt.

Jeg elsker dem begge og har det ofte sådan at når jeg har løbet mange cannonballs, så trænger jeg til større løb – og omvendt, så føles det som at komme hjem når jeg har været væk fra cannonballs et stykke tid. Men jeg vil helst have at begge muligheder findes og består fremadrettet.

I år er der to nye større løb i pipelinen i Nordjylland – Løkken Marathon den 15. maj og Norskov Marathon den 6. august Jeg håber der kommer mange løbere til begge løb og vil opfordre alle til at melde sig til og støtte initiativerne – og forhåbentlig hjælpe til at de to løb bliver årligt tilbagevendende begivenheder i det Nordjyske. Jeg vil i hvert fald selv smide en tilmelding afsted til begge løb, og efterfølgende skrive en beretning her på bloggen – og forhåbentlig formidle hvorfor det er så fedt med de større løb. 🙂

Løkken marathon 15/5 lover løb på stranden :)
Løkken maraton 15/5 lover løb på stranden :). Tilmelding her: Tilmelding Løkken marathon

 

Norskov Marathon 6/8 lover en udfordrende men umådelig smuk rute
Norskov Marathon 6/8 lover en udfordrende men umådelig smuk rute. Tilmelding her: Tilmelding Norskov marathon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.