Udtrykket “Balsam for sjælen” har jeg tyvstjålet fra Simon, én af de søde skønne løbetosser. Simon havde postet det smukkeste billede på Instagram og skrevet, at løb i dag var ren balsam for sjælen. Og jeg ved lige præcis hvad Simon mener. 🙂

Jeg har arbejdet hjemme i dag, en luksus jeg kan trække på, når jeg har noget jeg virkelig skal koncentrere mig om. Og der sad jeg og stegte mens solen skinnede smukt og lækkert fra en næste skyfri blå vinterhimmel, mens vinden kun lige nussede de blade der stadig viljestærkt hænger tilbage på træerne. Det var altså for svært at modstå for en løber som mig. Jeg knoklede indtil middag og hoppede i mit løbetøj – greb mine fantastiske trailsko som jeg bare elsker overalt, samt en energibar som erstatning for middagsmad – og så var det ellers ud ad døren mod destination Hammer Bakker.

HammerBakker
Parkeringspladsen ved MTB start i Hammer Bakker..
Smagstesteren klar til test. :)
Smagstesteren klar til test. 🙂

Ca. 15 minutter senere holdt racerbilen ”ford-børne-container” ved siden af starten på MTB sporet i Hammer Bakker og hold nu fast et syn der mødte mig. Det var gudesmukt og perfekt til middagspause. Jeg spiste energibaren mens jeg stod og indsnusede duften af gran – man kunne også sige duften af jul – og her må jeg altså lige komme med et sidespring i smuk stepstil. Energibaren havde jeg fået fra Purepower.dk da jeg meldte mig som smagstester og var så usvigelig heldig at blive udvalgt. Dealen var, at jeg modtog deres nye energibar med tranebær og nødder, og skulle smage om smagen holder, so to say. Jeg må lettere pinlig berørt indrømme, at jeg bare har været så dødtræt af tranebær gennem længere tid. Alt mysli man køber i butikkerne sejler i de her tarvelige hårde tranebær som man næsten ikke kan tykke, jeg hader dem –  og jeg havde faktisk læst forkert på annoncen hvor Purepower.dk søgte smagstestere, jeg havde læst granatæble og nødder. Man kan så undre sig over hvordan pokker det kunne lade sig gøre, og siger måske en hel del om, hvor total uduelig min hjerne er efter kl. 23 om aftenen. 😀

Sååå fedt at løbe her..
Sååå fedt at løbe her..

Nå, men altså nu fik jeg jo den her bar, og så skulle det selvfølgelig prøves. Så i solens genskind i den nyfaldne sne i skoven smækkede jeg, med let frygt for tranebærforstoppelse, tænderne i hvad viste sig at være noget nær den mest lækre og konsistens-perfekte energibar jeg længe har smagt. (Konsistens-perfekt – er det overhovedet et ord? – jeg bliver vist aldrig Michellin dommer). Det var sq en god overraskelse, totalt lækker smag og den garvede tranebærhader guffede løs af baren, slog sig veltilpas på mavsen, knyttede snørebåndene på trailskoene fra himlen og startede tiden. Og her kommer jeg så tilbage til indledningen igen. For som Simon skrev – det var godt nok ren balsam for sjælen at løbe i skoven i dag. Det gik ikke specielt stærkt, og af frygt for at blive skadet inden turen går til Florida valgte jeg at tåsteppe forsigtigt ned ad de stejleste stigning. Jeg var over 1 time på den knap 10 km. rute, og jeg prustede som et lokomotiv op ad bakkerne. Men for pokker hvor er jeg glad og mild lige nu, hvor jeg sidder med en kop nisseøl i mine hyggefutter, og ærgrer mig over Purepower.dk ikke sendte mig to stk. energibarrer. (jeg er sikker på at energibar går ind under betegnelsen fredagsslik.) 😀

Se lige billederne fra min legeplads i dag – JAAAAAAMMEN hvor er det fedt at være løber.

Happy training. /Heidi

Happy happy runner
Happy happy runner
Jeg har egentlig aldrig fundet ud af, hvad tårnet midt i skoven er for en størrelse. Mit bud er et gammelt vandtårn :)
Jeg har egentlig aldrig fundet ud af, hvad tårnet midt i skoven er for en størrelse. Mit bud er et gammelt vandtårn 🙂
Stien går ind mellem træerne og her skulle man dukke hovedet for ikke at få en masse sne i nakken. :D
Stien går ind mellem træerne og her skulle man dukke hovedet for ikke at få en masse sne i nakken. 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.