Jeg elsker at nogle mennesker er så overjordisk seje, at man bare må vippe på halv-hatten, bøje hovedet og anerkende det unikum af et menneske, der udfolder sig for øjnene af verden. Jeg elsker at se og følge med, når mine helte forsøger at erobre nye territorier, og jeg sluger samtlige dokumenterer om deres meritter, personlighederne bag heltekostumet, og deres hverdagsliv uden for rampelyset. Det er i den grad noget der sætter kolorit på min egen mere jordnære løbekarriere 😀

Tilbage i maj 2017 forsøgte verdens bedste marathonløber p.t. Eliud Kipchoge at breake 2, dvs. at løbe et marathon på under 2 timer. En bedrift der aldring nogen sinde er sket, og en bedrift mange har betvivlet hvorvidt nogensinde ville kunne ske. Eliud var sølle 25 sekunder fra at lykkedes i 2017. 25 sekunder fra at præstere det umulige.

Mange forsøgte at anspore Eliud til at sige projektet i 2017 var en fiasko, alt alt for mange penge puttet i et projekt, der i sidste ende ikke lykkedes. Men som en vaskeægte helt holdt verdens bedste marathonløber stædigt fast i, at barriererne var rykket, grænser blevet flydende, og troen på at det var muligt for et menneske at løbe hurtigere end nogensinde var intakt. Eliud tror fuldt ud på missionen der blev startet i 2017, så meget at han nu igen giver det endnu et forsøg. Til oktober løber Eliud endnu engang et forsøg, hvor målet ubetinget er at ramme 1:59 på marathon distancen.

Jeg elsker den selvtillid der ligger bag et så vildt forsøg, og jeg er fuldstændig blændet af den disciplin verdens bedste marathonløber ligger for dagen. Manden bor i det mindste lille værelse sammen med en anden løber fra mandag-fredag, og er kun hjemme hos kone og børn i weekenderne. Han løber, sover, spiser og gør rent – Thats it. Og når han så ellers er hjemme, står den på pasning af en gård med diverse dyr og reparationer. Det hele er en del af hans filosofi. Lev simpelt og disciplineret, det er vejen til succes.

Det er så vanvittig fascinerende, og så langt fra det liv jeg ville forvente en top elite løber levede. Du kan i øvrigt se første – og anden del af dokumentaren ”From London to Eldoret” hvor Eliud fortæller om sit liv, og sine ambitioner – og se med egne øjne hvorfor jeg er så fascineret. Jeg har indsat begge klip herunder.

Jeg glæder mig sygt meget til at følge næste forsøg på at breake 2, jeg er sikker på, at skulle det lykkedes, vil vi se flere løbere gøre det i fremtiden, udelukkende fordi det er set gjort før. Det er dybt fascinerende at se så dedikeret et menneske jagte en drøm, og samtidig være den mest ydmyge rollemodel. Nøj hvor ville jeg ønske jeg bare havde en lille bitte flig af den disciplin som Eliud ligger for dagen, bare en lille bitte flig mere så jeg kunne vinde lidt flere pokaler. 😀 😀 😀 😀 😀

Se med her (part 1 og part 2) – og bliv inspireret, og – for mit eget vedkommende, glad 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.