Der var én der spurgte mig hvorfor jeg havde kaldt min blog for ”the greatness of running”. Til det svarede jeg, at min mission med at skrive, var at udstille nogen af de ting der gør løb til den fedeste sport i verden. Og så det klinger bare ikke super godt med den dansk udgave – ”det fede ved løb.dk”  😀  Ergo the greatness of running blev født.

I går aftes fandt jeg endnu et aspekt til samlingen, endnu et kort i bunken og en lidt overset én af slagsen. Som løber og skribent er fokus ofte mål og vejen derhen i løbeskoene og omgivet af løbere. Og nogen gange glemmer man lidt de ting, som følger i kølvandet af supertankeren. I går aftes oplevede jeg en glæde udsprunget af at være løber, men fremkaldt af at være omgivet af syv skønne løbepiger i helt almindeligt hverdagstøj på en helt almindelig torsdag aften, med en ualmindelig lummer film på lærredet. 😀

I januar løb jeg i Hjallerup og som altid er det stedet man skal være, hvis man gerne vil mingle med løbetosser. Efter løbet stod jeg i omklædningsrummet og overhørte en samtale om en begivenhed – og nysgerrig som jeg er, spurgte jeg ind til begivenheden – og inden jeg fik set mig om, var jeg inviteret til hygge-spise-bio-aften på en tråd på FB. Monica var initiativtager og via mund til mund, og hvem hun nu lige mødte til løbene blev gruppen udvidet med alle (af det kvindelige køn, vel og mærket) som bød sig til. Ideen var simpel, vi skulle spise sammen og efterfølgende i bio og hilse på en vis hr. Grey.

Vi endte med at være 8 til spisning i går og 7 til efterfølgende underholdning på det store lærred. Alle løbere og alle med passionen for løb til fælleskab. Nogen af tøserne løber halv- nogen løber hel, og nogen løber lidt af det hele. Vi kender hinanden lidt eller godt, mest fra de gange vi mødes til løbene rundt omkring med kram og hilsner, og ofte med en lille opdate på ”siden sidst” inden de fysiske love tager over og alt handler om at flytte fudserne fremad. Og der sad vi i går 8 smækre damer, ført sammen af en passion, og grov-hyggede på umanerlig højt niveau. Samtalerne vævede sig ind og ud af hinanden, mest om løb og når vi kom lige ud over emnet løb, foregik det a la nedenstående:

”Nej, skal vi ikke holde en fest til sommer. Vi har aldrig set hinanden være beruset, kunne det ikke være sjovt at holde fest sammen”. Hvortil svaret kom promte ”joooohhh, super god ide” og på under fem sekunder blev fulgt op med et ”Og hey, skal vi så ikke løbe først?” ”Joh – et løbefests løb” ”Mega god ide, det gør vi”

Man skal virkelig være indædt vild med løb, for at syntes det var en fascinerende samtale 😀

Tøsehygge i fugleperspektiv 😀

Vi syntes alle det var en helt fantastisk samtale, vi nåede at få ideer til 3 nye løb og var rygende enige om, at initiativet til vores famøse aftensammenkomst var enestående. Og så dappede vi ellers 7 stk. glade tøser i biffen hvor vi kluklo til en omgang erotisk kvindefilm. Unikke kvinder jeg sikkert aldrig ville have mødt hvis jeg ikke var løber.

Det er ubetinget the greatness of running – at møde en horde af skønne dejlige mennesker og pludselig finde sig selv i eksklusivt selskab en helt almindelig torsdag aften.  Jeg var glad helt inderst inde da jeg vendte snuden hjem fra biffen, og en lille smule træt i smilerynkerne der grundigt blev motioneret som aftenen skred frem. Hold nu op hvor er det fantastisk at være løber, og opleve det fællesskab sporten giver både i – og uden løbesko.

One Reply to “Det fede ved løb”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.