Kender I det? – Man har en avokado liggende, og der er bare ikke rigtig nogen anledning til at få kræet spist. 🙂  Jeg har lige ryddet op i min løbekasse, en kasse med alle de udklip, flyers og huskesedler jeg får mellem fingrene til forskellige events, eller når jeg pløjer gennem løbeblade i lufthavnen. Og midt i den fantastiske bunke fandt jeg en opskrift så simpel, at jeg bare MÅ dele den her på domænet. Opskriften på en trestjernet ”total-perfekt-sund-kage-der-ikke-tager-mere-end-tyve-min.-at-lave-og-som-er-himmelsk-efter-træning” 😀

Så her kommer den perfekte anledning til at få bugt med de avokado-basser der ligger og flyder i køleren. Fyldt med det sunde fedt, vitamin C, E, K og B og mineraler som kalium, er denne totalt lækre chokolade-avokado kage ikke bare en løbers drøm, selv mine unger elsker den og spiser gladelig avokado som de ellers afskyr. Ren Win-Win. 🙂

Det skal du bruge:

3 æg

120 ml. mælk / yoghurt naturel

120g mosede avokado (svarer ca. til en mellemstor én af slagsen)

130g sukker

130g mel (gerne siet)

40g kakaopulver

1 tsk. Bagepulver

Lidt salt

….. Thats it….

Tænd ovnen på 180 grader og smør en bageform (sådan en firkantet én man bruger til rugbrød) med lidt smør/olie (jeg putter altid bagepapir i formen, jeg er nemlig for doven til at gøre den ren efterfølgende.) :D.

Slå æg ud og bland dem med mælk i en skål med f.eks. en gaffel. Tilsæt avokado og rør godt. Tag en anden skål og bland sukker, mel, kakaopulver, bagepulver og salt. Rør med nænsom hånd de tørre ting sammen med blandingen med mælk, æg og avokado.

Hæld blandingen i formen og bag i ca. 30 minutter – eller til kagen er færdigbagt (stik en pind i kagen, når der ikke hænger dej fast er den færdig). Køl kagen i formen og vola – kage er klar til smovsning. 

Det kan da ikke være nemmere. 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.