Kære alle I fantastiske mennesker der arrangerer motionsløb – eller måske blot stiller op som frivillig når den lokale idrætsforening afholder motionsløb. Jeg vil gerne råbe et voldsomt stort TAAAAAAK til jer alle sammen. Jeg vil gerne hylde hver og en, som tilbringer fritiden med at knokle så vi andre kan få lov til at høste de lækreste frugter, aka motionsløb i det ganske land. I er alle noget særligt. I skal klappe jer selv på skulderen, kigge i spejlet og sige ”Jeg gør løbere glade, jeg er en helt”.

Jeg har i denne weekend været frivillig hjælper til Gugløbet, og jeg kan ikke sige andet end, at jeg lige nu sidder foran pc med øjne som små sprækker, mens søvnen truer med at overmande min lille hjerne. Sikken en weekend. 😀  (og så nåede jeg ikke længere søndag aften 😀 ;D)

Lørdag formiddag drog jeg ud på ruten sammen med løbsarrangør Anders. Vi havde en trailer på bilen fyldt med lånte vejviser-skilte, en stor trækvogn og to stk. gummi-mukkerter fra Biltema. I godt små 4 timer for vi rundt og hamrede skilte i, mens vi prøvede at regne ud hvor vi bedst placerede skiltene så løberne ikke løb forkert. Det var mega sjovt, lidt hårdt – især for mine små hænder, der pludselig skulle banke pæle i med en mukkert, og enormt hyggeligt. Og hvis I hører rygter om en gal kvinde der lørdag formiddag for rundt i Østerådalen med en trækvogn og en mukkert i hver sin hånd, så bare tag det roligt… Det var bare undertegnet. 😀

Crazy woman med vogn og mukkert 😛

Vejret var mega dårligt i lørdags, og jeg nåede lige hjem og fik skiftet tøj, inden jeg drog videre til Viborg, til et interview med en helt fantastisk løbehelt. (Glæd jer, det kommer snart online. 😀 ) Da jeg atter var tilbage i Aalborg, mødtes jeg med søs og tog endnu en tur på ruten denne gang bevæbnet til tænderne med neon-farvet spraydåser. Og i en 1½ times tid råhyggede vi os med at tegne pile på ruten, og skrive dumme bemærkninger på Gugs fæle stigning. Nøj vi havde det sjovt. 😀 😛 😀

Søndag morgen op kl. 06:15, og afsted med søs på cykel ud på ruten for at tjekke at alle pile stadig vendte den korrekte vej. Tilbage og spise morgenmad, og videre ned til stævnepladsen på stadion. Her stod den på opsætning af vanddepot i mål, klargøring af medaljer, styr på cykelguider der agerede for- og bagtrop på de forskellige ruter, styr på Arbejdernes landsbank-maskot, give medaljer til børneløbere, give medaljer til 5- 10 og halvmarathon, overrække præmier og hjælpe med småting. Nå ja, og så lige ud og hente pile hjem igen. (Inden bedre halvdel og jeg drog ud på ruten for at rydde op, fik vi dog lige lov til at gå ombord i den stadionplatte, som blev serveret til løberne når de kom i mål. En helt outstanding stadionplatte som var ualmindelig vel-grillet af 3 ældre herre fra Gug boldklubs venner. Den er værd at køre efter, jeg siger det bare :D)

Albert – maskotten fra Arbejdernes Landsbank i aktion 🙂

Jeg landende på matriklen dødtræt omkring aftenmadstid, fuldstændig smadret. Og jeg var bare frivillig, lige som alle de skønne hjælpere ude på ruterne, i depoterne og i målområdet.

Jeg tør slet ikke tænke på det arbejde arrangør Anders og medarrangør Kristina har lagt for dagen. Både i ugen op til løbet, men også hele weekenden hvor løbet løb af stablen. Hold nu ferie mand. Alt forløb fuldstændig perfekt, til ug plus og et stort 12 tal. Ingen farede vild på ruten, alle fik medaljer, stemningen var så hyggelig og de godt 350 løbere så tilfredse – og lidt trætte ud, da de gik hjem. Det var en helt ualmindelig fantastisk dag på Gug boldklubs baner. Gugløbet 2019 var en stor succes, og jeg elskede at få lov til at give lidt igen, efter alle de utallige gange hvor jeg har nydt godt at andres arbejde.

De sejeste arrangører af Gugløbet 2020 – NØJ I GJORDE DET FANTASTISK….

Jeg glemmer ofte selv, når jeg er til motionsløb, at få skrevet en lille tilbagemelding på feks. løbenes FB sider. Den der lille tilbagemelding, hvor man lige skriver ”sikke et fint arrangement, skøn stemning og herlig support på ruten. Jeg kommer gerne igen næste år” eller noget i den stil. Men her hvor jeg selv har haft arrangement helt tæt på livet, kan jeg virkelig se hvor meget det betyder, at arrangørerne og de frivillige lige får en anerkendelse af det store arbejde, de har lagt for dagen. Det vil jeg selv prøve at huske for fremtiden.

Og udover at opfordre alle til at komme til Gug og løbe i Aalborgs mest ”alpede” bydel til august 2020, så vil jeg slutte med en salut til Anders og Kristina – og til alle I andre løbsarrangører derude. TAK FOR JER. TAK FORDI I GIDER.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.