I går sad jeg og så en udsendelse med David Beckham, der stadig ser uendelig lækker ud må jeg lige tilføje, en udsendelse hvor han rejste rundt til 7 kontinenter på 9 dage og spillede fodboldkampe mod forskellige grupper af mennesker blandt andet folk i flygtningelejr, folk fra jordskælvsområde, folk fra de fattigste områder, en flok totalt seje tøser og en international gruppe af forskere på antarktisk.

Udsendelse viste så tydeligt, at fodbold er et universal sprog der samler mennesker i leg trods udfordringer i hverdagen. Det var en super fin og fantastisk udsendelse, der efterfølgende fik mig til at reflektere over løb kontra fodbold. Løb kan lidt det samme, hvis man fjerner fokus fra de store konkurrencer og finder de små hyggelige løb hvor tider er underordnet, og hvor modige folk kommer og udfordrer sig selv under opmuntrende support fra tilskuerne og de øvrige løbere. Jeg oplever det selv, når jeg rejser i udlandet og løber lokale løb, som f.eks. i Las Vegas tidligere i år, og hver gang glæder det mig helt ind i sjælen at se, at verden ikke kun er uenighed og kriser, men i den grad også medmenneskelighed.

I dag behøvede jeg ikke rejse særlig langt for at få en oplevelse der i den grad levede op til mit prædikat. Jeg skulle have løbet på Fyn, men igen viste udefrakommende omstændigheder at planlægning ikke altid er let, så jeg måtte i sidste øjeblik ændre planer og fandt et løb arrangeret af tre Aalborg drenge under navnet Life Of Sport (LOS) – og vupti, bonderøvsløbet var en realitet på mit lørdagsprogram.

Velkommen til Bonderøvsløbet 2016 :)
Velkommen til Bonderøvsløbet 2016 🙂
Info før løbet starter
Info før løbet starter

Bonderøvsløbet var annonceret som en gang Morten Kock tilsat skøn landlig idyl og en ordentlig røvfuld smørrebrød efter løbet, og jeg skal da lige love for at drengene var gået all in for at skabe en helt unik stemning. Ved ankomst til løbet blev jeg hilst velkommen af en ko og en gris foran en stor traktor, mens ”Er du dus med himlens fugle” strømmede ud af de store højttalere på pladsen der var dekoreret med halmballer og udklædte hjælpere. Skøøøønt koncept. 🙂

Løbet blev startet med en lille gimmick – fang grisen og få en præmie; og så stak grisen ellers afsted mens vi løbere røg ud gennem startportalen. Jeg gav det et lille useriøst skud, mens to herrer satte en mere seriøs jagt ind, og efter et par kilometer fangede min senere løbemakker grisen og indkasserede en blankocheck til en præmie.

Jagten på grisen er gået ind
Jagten på grisen er gået ind

For mig stod dagens distance på marathon og mens den første halve gik med snak om løst og fast med min løbemakker, benyttede jeg sidste halvdel af løbet til at observerer de løbere, der løb de kortere distancer og som blev sendt ud på ruten senere end os halv- og helmarathonløbere. Og her åbenbarede den ånd, hvori LOS løbene bliver afholdt, sig i fuld flor. Ruten var en rundstrækning på 7 km. hvor vi løbere mødte hinanden på ud- og hjem turen. Og jeg lyver ikke, når jeg skriver at jeg fik flere high fives og opmuntrende ord med på vejen, end på en idrætsdag i folkeskolen. Nøj hvor var det fint, og det helt uber-seje var, at det ikke kun var de hurtige løbere der havde overskud til lige at hilse, næ nej, alle – og det være sig folk der ikke umiddelbart havde udseende af at være super trimmede løbere, løbere der gik, luntede, kæmpede og forældre med unger, alle havde et smil på læben og en hilsen klar. (Måske var det sødmælken i depotet der fik humøret helt i top.)

Rundt omkring på ruten stod skilte med highfive zone og selfie zone, depotet halvvejs var selvfølgelig med brølende god gammel dansk musik ”Må man ta´ hunden med sig ind i himlen ”  og sørme om drengene ikke også havde sørge for en flok køer til at blokere ruten på de sidste to omgang, så man rigtigt måtte grave sin indre bonderøv frem og genne horden væk. 🙂

Hvor er det fantastisk at komme til et løb der afholdtes i så afslappede rammer, et løb hvor alle blev råbt op når de kom i mål, et løb med plads til folk som måske ikke normalt tonser rundt og tikker kilometre på kontoen hver uge, men som med uendelig meget mod stillede op og udfordrede deres mod og udholdenhed under de trygge rammer drengene havde skabt – og et løb hvor maratondebutanten lige fik følgeskab af en hjælpende gris, da det kneb med kræfterne. :). Det var, som proklameret på løbsplakaten, vitterligt et løb for alle.

Bonderøvsdiplom og medalje. Så er man vel en ægte bonderøv
Bonderøvsdiplom og medalje. Så er man vel en ægte bonderøv

LOS drengene har fået et unikt koncept med afholdelse af løb, duathlons (løb og cykling) og aquathlons (svøming og løb) i de små landsbyer i Nordjylland op og køre. De har 3 års erfaring og udførelsen sad i dag spot on og til ug. Der var ikke en finger at sætte på arrangementet. Jeg sidder tilbage med den dejligste følelse. Løb kan vitterligt – præcis som fodbold samle folk af forskellig bygning, alder, udholdenhed og drømme. –

Jeg vil lade Kasper een af arrangørerne, få den afsluttende bemærkning fra vores samtale om det store udbud af løb.

”det er nu meget godt vi ikke er helt så mange til løbene mere, det er blevet lidt lettere at kramme alle sammen”

Se LOS drengenes udbud af kommende løb her: http://www.lifeofsport.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.