Jeg følger de seje danske kvindelige triatleter på de sociale medier og har ofte tænkt, at det må være fedt at have sportsfotografer rendende i hælene til at lave de der overfede billeder, i stedet for de pr. definition ALTID møg dårlige billeder jeg kan præstere når jeg bliver ”skudt” til diverse løb. Den tanke voksede i mit hoved, for i grunden er det egentlig sjældent man ser rigtige fede løber-billeder, altså billeder der virkelig sparker røv so to say.

Så jeg bestemte mig for, at det skulle jeg da prøve, det kunne da være herresjovt – at være løbende fotomodel for en dag, og bare have en fotograf til totalt at diktere hvor og hvordan jeg skulle stå/løbe/gå, og som efterfølgende, med sine kyndige fotograf-øjne lige kunne retouchere alle mine skavanker væk med et svuptag. Jeg tog mod til mig og kontaktede den dygtige fotograf som tog billeder til sidste års Bøgstedløb, et løb der i øvrigt på det kraftigste kan anbefales 🙂 (se indlæg her om sidste år løb her: Bøgstedløbet 2016 )

Fotografen hedder Jens Kranen og er professionel naturfotograf. Han laver utrolig fine og yderst kunstneriske fotografier, ofte med dramatiske effekter i hans billeder. Måske ikke det mest oplagte valg til en sportsfotografering, men når jeg kigger dybt ind i mit inderste, så løber jeg primært fordi jeg elsker at være ude i naturen. Det er dét der driver mig og giver mig bunker af lykkehormoner på selv de mest triste grå dage, og Jens var derfor det helt rigtige valg for mig.

Han var heldigvis helt med på legen og med en aftale om at snakkes ved når vejret var ”foto-egnet” lod jeg den ligge hengemt som et kommende sjov og ballade projekt.

I går var vejret fotoegnet, den første rigtige nordjyske forårsdag for fuld skrue og så var jeg afsted. Locationen var et af Nordjyllands smukkeste steder, Rubjerg Knude (dem der har løbet Rubjerg Knude løbet kender stedet særdeles godt). Jeg mødtes med fotografen Jens på parkeringspladsen og sammen traskede vi op mod den store sandkasse forude. Jens viste sig at være det rareste menneske, og jeg genkendte lynhurtigt et fælles træk. Han er præcis lige så dybt passioneret omkring fotografering som jeg er omkring løb, og det var simpelt hen så fedt at tale med én af samme støbning blot på et andet ”segment” som fokusområde.

Mens vi gik og pludrede stoppede Jens pludselig op og kiggede sig omkring med et trænet fotograføje. ”Her!” sagde han og gjorde kameraet klar. ”Her skal du lige løbe op mod fyret, vende rundt og løbe tilbage igen. ” Og før jeg vidste det var vi i fuld gang. Jens havde fuldstændig styr på detaljerne og jeg parerede pænt ordre som en dygtig elev. ”Jeg skal lige indstille lys, stop lige og gå derover”, ”Så må du løbe ned igen”. 😀

Videre til næste ”site” hvor det trænede fotograføje spottede et sort skur som kontrast til det hvide fyr i baggrunden og det grønne vegetation. Og sådan gik det ellers derudad, jeg nåede at løbe frem og tilbage over marker, på små stier omkranset af havtorn, op ad sandskrænter, ned ad sandskrænter og langs med fyret – og det blev også til et par stillbilleder med længselsfulde kig ud over havet.

Sponsorbillede til Pilgaards Bageri 😀

Alt i alt tror jeg vi legede i sandkassen en god times tid, og Jens kvitterede med over 360 skud af ren løbeglæde i forskellige vinkler. Han lovede efterfølgende at fjerne de uskarpe og kiksede billeder, og så måtte jeg vælge mellem de resterende, de ville allerede være uploadet til valg samme aften. Super tænkte jeg, det bliver da den sjoveste lille hyggeopgave – og der tog jeg så gruelig fejl. For samme aften lå der 280 billeder hvoraf jeg skulle udvælge ca. 6. Og det siger ikke så lidt om hvor fuldstændig vanvittig dygtig en fotograf Jens er. Jeg tror aldrig i mit liv, jeg før har oplevet at billeder taget af mig løbende, har været bare tilnærmelsesvis pæne; og nu ligger der så sådan ca. 200 der faktisk er totalt fede. 😀 (og de er ikke engang redigeret endnu)

Jeg skulle også selv lige lege fotograf, og fandt en smuk fyr på vejen. 🙂

Jeg havde den bedste dag og den fedeste oplevelse med at få taget billederne. Det var virkelig virkelig sjovt – og på ingen måde udfordrende. Jeg skulle bare koncentrere mig om at gøre det jeg elsker aller mest – at løbe, så sørgede Jens for alt andet. Jeg følte mig på intet tidspunkt ”akavet” som vi siger i det nordjyske, havde i stedet den mest glade og fantastiske følelse i maven af leg, frihed og muligheder. Det er da lige præcis dét løb handler om 😀

Og billederne :D…

Billederne skal jeg primært bruge her på domænet til at friske min lille legeplads op med nye farver, derudover har jeg lovet et par billeder til nogle af dem, der indimellem hjælpe mig med nye muligheder og uudforskede områder. Nå ja, og så er jeg altid åben for forslag hvis der sidder en læser eller to og tænker – det kunne være sjovt at…. 😀

Du kan, hvis det har interesse, se Jens´øvrige billeder på hans facebookside: https://www.facebook.com/CatwizleProduction/?fref=ts

One Reply to “Fotomodel for en dag”

  1. Mange tak for så mange flotte og rosende ord. Det har sjovt t arbejde sammen med dig og jeg synes vi fik rigtig mange gode fotos i kassen.

    Tak for en super hyggelig dag.
    De beste hilsner
    Jens Kranen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.