Der findes alverdens mærkedage hen over et kalenderår, de helt gængse som mors dag, fars dag og nationaldag, der er mærkedage der har fokus på ”aweness” som Diabetes dag og Alzheimers dag. Der findes de mere skøre mærkedage som toilet dag (Staterne hvor ellers) eller arbejd nøgen i haven dag (som i øvrigt er i morgen hvis du skulle være lysten), og selvfølgelig har sporten en hel del mærkedage, jeg nævner – Golfens dag, fodboldens dag – og nu er løb sørme også med, én gang årligt afholdes Global Running day.

Global Running day fejres over hele verden helt simpelt ved, at løbere over hele verden denne dag trækker i løbeskoene, og løber en selvvalgt distance. Der findes forskellige officielle løb, mest centreret i staterne hvor jeg har på fornemmelsen man elsker alle de her mærkedage næsten lige så højt som kalkunen til Thanksgiving, men langt størstedelen er blot grupper af løbere der går sammen, og løber en distance på dagen. I år falder Global Running day onsdag den 7. juni, og bag det hele står en organisation der udspringer af NYRR – de folk som arrangere NYC marathon og tons af andre løb. De har til formål dels at få opmærksomhed omkring løb, men i den grad også at få børn ud i løbeskoene, og skriver så smukt på deres hjemmeside.

Global Running Day is a day for people around the world to celebrate the joys of running. Participation is easy—just pledge to take part in some type of running activity on June 7, 2017. It can be a solo lap around the block, a long run with friends, or even a game of tag with your kids. The key is to share your passion for the sport and inspire others to get moving.

Jeg ved med mig selv, at jeg 100% kommer til at fejre dagen den 7/6 med en løbetur, og for at gøre det lidt mere sjovt, har jeg fundet et virtuelt løb med en skøn medalje, som jeg påtænker at hamstre hjem til samlingen. Det virtuelle løb hedder Global running day og er et 5 km. løb. Hvis du ikke kender til virtuelle løb, så læs med her hvor jeg skrev om trenden. Basalt set handler det om, at man tilmelder sig løbet online, modtager bib-nummer og medalje, løber distancen og uploader tid (og dokumentation) online.

Og skulle du kære læser sidde og tænke ”Det vil jeg da også gerne” – jammen ved du hvad?, så kom da forbi og løb sammen med mig. Hvis du smider en mail til mig, så skal jeg tilmelde, lave diplomer (der findes officielle Global Running Day certifikater), få medaljer hjem, og sørge for lidt vand og godterier efter løbet. Prisen for det virtuelle løb (med medalje sendt til DK) er 116 kr. Og hvis du gerne vil løbe sammen med mig – (jeg løber i Østerådalen i Aalborg kl 19.30), eller du bare gerne vil have hjælp til tilmeldingen, så skriv til min mail hejohansen@gmail.com med følgende oplysninger:  SKRIV GERNE ”LØBETS DAG” I EMNEFELTET.

Navn

By

Email

Fødselsdato

Køn (M eller K)

BEMÆRK – Jeg har ingen anelse om hvor mange medaljer der er til rådighed. Min erfaring med virtuelle løb er dog, at de altid får lavet flere hvis der er for stor efterspørgsel. Men jo hurtigere tilmelding jo bedre. 🙂

Skulle du have lyst til at læse mere om det virtuelle løb kan du læse her: http://www.virtualrunevents.com/running-day-5k/
Og så kan du læse alt om Global Running Day via linket her: http://globalrunningday.org/

Jeg vil i samme omgang opfordre løbeklubber mv. til at tage tråden op, og løbe sammen den 7/6 og fejre løbets dag. Husk billeder efter jeres løb, og tag gerne billederne #Globalrunners. Lad os få Danmark med på løber-verdenskortet på Global Running Day. 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.