Et opslag på en facebook-side er årsagen til, at Anders Egeberg Olesen pt. ikke sover helt så godt om natten. Tankerne kører rundt i hovedet, tanker som ”Er der nu styr på sikkerheden”, ”Vil løberne løbe forkert på ruten” og ”Møder alle de frivillige nu også op som aftalt”

Anders Egeberg Olesen er manden bag det nye skud på stammen af løb i Aalborg, Gug-løbet som løber af stablen søndag den 18. august. Et løb med distancer på hhv. 5 km, 10 km og halvmarathon, og selvfølgelig et 2 km børneløb til alle de små poder. Det er første gang Anders arrangerer et motionsløb, og jeg lokkede ham derfor med på tur ud på den ret kuperede halvmarathon rute i går aftes, til en snak om udfordringen bag at arrangere et motionsløb

Anders bor selv sammen med familien i Gug – præcis som jeg. De flyttede til Aalborg for små to år siden, og han meldte sig lynhurtig som træner for ungernes fodboldhold i Gug Boldklub. Det betyder også, at når Anders ikke løber rundt i terrænet, så finder man ham oftest på boldbanerne enten til træning eller kampe.

I Gug har vi en Facebook side der hedder ”Det sker i Gug 9210” og det var her, der for et års tid siden blev lavet et opslag, hvor interessen for at afholde et motionsløb i Gug blev vejret. Anders sprang til, tog udfordringen op og inden længe var han ankermand for det løb, der om en lille uges tid folder sig ud, forhåbentlig som en ny klassiker i det aalborgensiske. Han fik hurtigt hyret en speaker til løbet, den legendariske Peter Würtz, og arbejdet med at kontakte potentielle sponsorer og udtænke løberuter, begyndte at kræve Anders’ tid. Heldigvis for Anders, er hans søde smukke kone Kristina selv løber, og hun bakkede manden op, og meldte sig selv på banen til at lave website, samt diverse branding på sociale medier.

Ideen har fra starten været at vise områdets mange facetter og muligheder, og især halvmarathon ruten tager løberne så at sige fra by til land. Her starter man i Gug City, og løber på de bakker der kendetegner Gug. Herefter kommer løberne en tur ned i Østerådalen, det grønne smørhul på kanten af Gug, videre ud gennem kolonihaver og engen udenfor byen, en tur forbi Poulstrup Sø, en tur til Visse, den fine lille landsby med endnu en grum bakke, og til sidst tilbage til mål i Gug boldklub til fejring, medalje og prikken over iét, en vaskeægte stadionplatte som kan tilkøbes ved tilmelding.

På halvmarathon-ruten kommer man ud i det åbne land med de smukkeste udsigter

Medaljen er special-designet, og kom til verden fordi Kristina insisterede på, at et motionsløb skal have medaljer til alle deltagerne, som en fin anerkendelse af deltagernes mod og gennemførsel af en, for mange, stor udfordring. De er hentet hjem fra Kina, og er designet af Anders selv.

På vores tur i går fortalte Anders om den store velvillighed i området til at støtte op om løbet. Masser af sponsorer har doneret lodtrækningspræmier, og Spar Visse sørger for, at alle kan få vand, saft, æbler og bananer undervejs. De mange frivillige kommer fra Gug Boldklub, der så til gengæld får det overskud der eventuelt kommer ud af arrangementet. Og som en helt særlig ting er alle penge fra børneløbet øremærket de små poder i Gug Boldklub. Anders selv får ikke en rød reje ud af anstrengelserne.

Anders fortalte, hvordan DGI helt fra starten har støttet op om arrangementet. Det er DGI der står for udlån af tidtagningsudstyr, vejviser-skilte mv. Det samme med Aalborg Kommune, der har hjulpet med diverse tilladelser og ovenikøbet lovet, at sørge for passage et sted hvor ruten p.t. er lukket pga. renovering. Anders fortalte videre, at selv om det er hårdt og der er meget at se til her den sidste uge inden løber, så giver alle de imødekommende og venlige sjæle han har mødt undervejs så meget energi tilbage. Og tanken om at kunne give børn og voksne en god oplevelse til løbet i Gug gør hele arbejdet værd.

Sådan et skilt på ruten kan give selv den mest garvede arrangør sved på panden. Heldigvis er Aalborg kommune yderste samarbejdsvillig, og lover fri passage på løbsdagen 🙂

Det har været en stor læring for Anders, og selvom han virker enormt cool og overskudsagtig, så skinner en lille nervøsitet igennem. Kommer det nu til at spille som det skal? Bliver deltagerne glade og tilfredse med arrangementet? Det betyder noget for Anders, det er tydeligt. Han vil så gerne give alle en rigtig god oplevelse, og vise Gug frem som en lækker bydel for tilflyttere.

Vi nærmede os målet ved Gug boldklub nærmest samtidig med at en regnbue rejste sig over Gug. Måske et tegn. Et tegn på, at Gug-løbet bliver en lille guldklump der gentages år efter år. Et løb familien samles om, og et løb som hvert år byder på de smukkeste varierede ruter, ruter der viser Aalborg som en by med umådelig lækker natur kun ca. 5 km. fra centrum. Mens Anders serverede læskende squash-sodavand, tog jeg mig selv i, at glæde mig helt åndssvag til dagen. Jeg skal nemlig være med. Jeg har fået lov til at tage imod efter-tilmeldinger og overrække præmier. Og så giver jeg selvfølgelig kæmpe krammere til alle der trænger til det efter løbet 😀

Er du blevet fristet til at prøve løbet i Gug søndag den 18 august? Så klik her for flere detaljer, visning af ruter og praktisk informationer. http://gugløbet.dk/

Jeg håååber vi ses. Det kunne da bare være så hyggeligt. 😀

Løbsarrangøren på toppen i Visse – med selskab af en kat 😀 😀 😀 😀 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.