I USA, i hvert fald de steder jeg har været, kender man ikke til begrebet cannonballs – altså low-budget marathons hvor man selv tager tid og oftest løber rundeløb et antal gange til man når marathon distancen. Noget der i stedet er blevet rigtigt stort er Virtual runs – og hvad er så det….

Virtual runs har udgangspunkt i velgørenhed og foregår på løbernes helt egne præmisser. Ikke noget med at står mega tidligt op om morgenen for at komme til løbet, ingen pres og nerver ved at stå i en stor fæl startklump med 1000 andre løbere og ingen logistik for at komme til- og fra løbet. Med Virtual runs kan du løbe hvornår du vil (inden for en givet periode) og hvor langt du vil – og samtidig får du både startnummer og medalje.

Hvad med et Zombieløb? :)
Hvad med et Zombieløb med medalje som lyser i mørke? 🙂
En haj-medalje hvis man ønsker at støtte Wildlife
En haj-medalje hvis man ønsker at støtte Wildlife

Virtual runs bliver slået op på websider – eller i forbindelse med større maratonløb især i USA og UK. Og man tilmelder sig blot ved at vælge periode, distance og navn på startnummer – og selvfølgelig betale en slat penge, penge som i langt de fleste tilfælde går til én eller anden form for velgørenhed.  Ofte kan man vælge løbene efter hvilken organisation man ønsker at donerer startpengene til.  Efter tilmelding afventer man posten der kommer med startnummer og medalje, og perioden hvor løbet afholdes. Det kan f.eks. være en uge, en måned eller andet, hvilket betyder at man blot skal gennemføre sit løb inden for perioden for at komme i betragtning som finisher.

Måske et chokoladeløb - mulighederne for sejt bling er uanede.
Måske et chokoladeløb – mulighederne for sejt bling er uanede.

Efter løbet, hvor man selvfølgelig løber med startnummeret – uploader man tid og distance til websiden (f.eks. Som billede af løbeurets måling, gpx fil eller skærmbillede fra telefonen), kommer på den virtuelle resultatliste og afventer posten endnu engang for at få finisher medaljen. Og det skal da lige tilføjes at medaljerne ofte er super hotte bling-bling medaljer så der ikke er et øje tørt. 🙂

Er man, som jeg, vild og tosset efter fede medaljer, eller har man blot brug for en gulerod for at løbe længere distancer, teste formen på en 5- eller 10 km eller udfordre sin løbemakker, så er virtual runs absolut en mulighed – især her i sommerferien hvor det kan være lidt svært at forlade liggestolen og badedyrene til fordel for løbeskoene.

Man skal dog være lidt forsigtig og se sig godt for, når man tilmelder sig virtuelle løb. Der er desværre snydere imellem, som ikke sender noget efter modtaget betaling. Så søg altid mere officielle sider og gerne sider anbefalet af andre løbere.

Jeg kunne selvfølgelig ikke stå for fristelsen og tilmeldte min løbemakker og jeg til The Legends Of Music løbet – ½ marathon som skulle løbes mellem den 2/7 – 16/7 (og dermed sikre at jeg, efter en herlig familieferie på Sicilien, kommer tilbage on track med træningen.). Løbet var slået op på siden ”will run for blings” og jeg lyver ikke når jeg skriver det nok er, til dags dato én af de sejeste medaljer i min samling.

Det var vores overseje mega-fede medalje
Det var vores overseje mega-fede medalje

Min løbemakker mødte op i vores sommerhus i torsdags, og så var det ellers afsted – 21,1 km. målt med gps og med vand på ryggen. Jeg havde valgt en trailrute med lækker strand, skov og grusvej som jeg vidste min makker ville sætte stor pris på. Jeg havde på forhånd tænkt en del over, hvorvidt det ville føles som et løb; det var trods alt ret hjemmegjort og kun os to. Men et eller andet sted var det faktisk helt ok, det fungerede og det var skide hyggeligt (om jeg så må sige :)). Min makker havde en hård dag på kontoret, og jeg er så stolt over at kunne overrække hende den fede fede fighter-medalje som hun i den grad har fortjent – og hvem vil ikke blive glad for en medalje med selveste King of pop Mr. Michael Jackson.

Stol finisher med medalje
Stol finisher med medalje

Det er, efter min mening, et super fedt koncept og en herlig måde at holde motivationen i sommerferien – og tilmeld udvide sin medalje-samling med noget “totally BLING”. Jeg er så klar til mere af det – og har ret skumle planer om at inddrage min unger i legen. 🙂

Eksempler på sider der udbyder virtuel runs:

http://www.willrunforbling.com/

https://virtualstrides.com/product-category/virtual-runs/

http://www.virtualrunneruk.com/enter-races

http://www.virtualrunevents.com/

2 Replies to “Mit første virtuelle løb :)”

 1. Åh så godt å se at det ikke bare er meg som liker *bling*
  Jo større – jo bedre!
  Jeg er så enig – virtuelle løp er en super motivator når man ikke har anledning til å delta i ordinære løp.
  Enten fordi det er vinter og det ikke er noen løp, eller tid og sted ikke passer. Eller fordi man bor så langt vekk at det å delta i et vanlig løp er både dyrt og mye stress.

  Har begynt å få en skikkelig fin samling med både ‘normale’ løpsmedaljer og skikkelig fancy medaljer fra diverse virtuelle løp 🙂

  Kan forresten anbefale Rock’n Roll Marathons Series – både virtuelle løp og vanlige løp i USA og nå stadig flere steder i Europa dersom du er på jakt etter fancy *bling*

  1. Så glad for at høre at du også er til jo større medaljer – jo bedre. 😀 (se evt. min anmeldelse af Space Coast marathon – se det er en fantastisk medalje. :D)
   Og tusind tak for tip mht. Rock´n Roll Marathons Series – anede ikke de var virtuelle. Det skal absolut prøves. Kæmpe tak 😀 – Gad da godt at se et billede af din medalje samling. 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.