Nogen gange kan man fortryde helt ind i marven at et løb er glippet. Især når man læser en fuldstændig fantastisk beretning fra min gæsteskribent Jesper Eegholm. Jesper løb bagtrop sammen med to andre seje løbere, de skulle sørge for at alle løbere kom sikkert i mål – og der var rigelig tid til masser af billeder og sjov på turen. Ruten viste sig at være ret meget trail og bestemt ikke en PR-venlig rute; men var til gengæld noget af det skøreste og smukkeste jeg længe har set i det Nordjyske. Læs med her og hold øje med FB for 2. sæson af Norskov Marathon – det løb er et must på løbe CVét.

Et løb med masser af højdemeter
Et løb med masser af højdemeter

Jesper skriver: (indlægget er redigeret og forkortet af redaktionen 🙂 )

Løbet startede ud på Frederikshavn rådhus hvor starten gik efter perfekt logistik med udlevering af startnumre (og sørme også to stk. ”sutteflasker” læs drikkedunke), og forhold der virkelig var til UG.

Indenfor i valutaslangen :)
Indenfor i valutaslangen 🙂

Ruten gik først gennem gågaden syd ud af Frederikshavn og derefter mod havnen hvor vi
krydsede den stærkt befærdet europavej via valutaslagen, som til dagligt sørger for at fragte færgeturister sikkert over vejen og ind til byens butikker. Herefter løb vi løb forbi flådestationen, forbi lystbådehavnen, og så startede de første udfordringer for alvor.

Efter havnen rundede vi stranden som nogle steder bød på ren trail løb. Vi fulgte røde pile og på et tidspunkt kiggede vi en ekstra gang på hinanden, var der indlagt en svømmepassage på ruten??? Det viste sig at ruten var målt op mens havet var ebbe og nu var det så højvande

Det kan man kalde svært fremkommeligt. :)
Det kan man kalde svært fremkommeligt. 🙂

Naboen til kyststrækningen var heldigvis venligsindede og ledte os op gennem deres have. Og så gik det ellers videre til næste udfordring. Gennem siv med en lækker bund af store løse sten. Allerede nu vidste vi at dette løb ikke var som andre og jeg kunne konstatere at mit tidligere liv som bjergged gav mig en stor lækker fordel. 🙂

Ruten slyngede os ind i Bangsbo og op mod hjemmebanen for Frederikshavns stolthed – White Hawks – ishockeyholdet.  Vejviserne pegede os mod en ståltrappe – og sørme om ikke vi vi skulle indenfor og løbe mens 8-10 søde skøjte prinsesser gav opvisning i div spring og kruseduller. Fedt fedt fedt.

En tur gennem ishockeyhallen
En tur gennem ishockeyhallen

Så stod den ellers på bakker og det kan godt være at det gik opad, men med det skue vi havde for øjnene sad smilebåndet langt oppe forbi ørene. Hold nu op en natur. Længe imellem man kommer ud til løb hvor det er så overvældende flot. Ved Møllehuset fik vi både set den smukke snoede å og sørme også en pokemon i form af Helle Hornshøj. Tydeligt at arrangørerne var helt med på noderne og vidste hvad ungdommen ville have. 🙂  Vejen ledte os videre op til de bunkers som man i tidligere tider benyttede til udkik og forsvarede kysten mod ubudne gæster. Udsigten var blændende og det var næste umuligt ikke at give den som Alan Olsen med en lille skønsang.

Tilbage i skoven igen, masser af højdemeter og om min medløber Bent var træt eller bare ville snyde lidt vides ikke, han forsøgte med bedste beskub af få en taxatur på ryggen af et får, i hvert fald indtil vædderen dukkede op og fik Bent på andre tanker. Bent måtte i stedet tage til takke med de mange vilde hindbær i området. 🙂

MindestenenNu gik turen tilbage og ud vestpå med asfaltløb op til depotet ved mindestenen Øksnebjerg og endnu et fantastisk udsyn over området. Heldigvis betød det også en tur nedad bakke – stærkt tiltrængt men en kortvarig affære; vi løb forbi Flade Kirke og endte ved Cloostårnet der tordnede sig op i landskabet som en anden Gulliver. Og selvfølgelig skulle vi lige de 315 trappetrinene op i tårnet hvor næste depot ventede. Boblevand, kransekage, chokolade, flødeboller, slik og chips. Ja der manglede intet mens den betagende udsigt blev nydt i fulde drag. Ned ad de fæle trapper igen og ud en tur gennem skoven med smuk natur og ja – højdemeter. Turen nærmede sig sin afslutning, vi tog banestien tilbage til gågaden hvor alt stadig stod i stiveste puds trods det faktum at vi var de sidste på ruten. Der var tilmed en 30 mands målportalbølge og opråb af speaker Rico. Stort cadeau til arrangørerne for det, det var en super dejlig afslutning på en helt igennem fantastisk dag i og omkring Norskov.

Closetårnet
Cloostårnet

Konklusion: At starte et nyt løb op, 42,195 km een lang tur kræver megen planlægning, og når det tilmed er en rute der har al slags terræn i en uendelig flot natur, kræver en meget nøjagtig opmåling. Den sad lige i skabet. Alle depoter var bare ok, der manglede ikke noget og alle depot-bestyrerne var i top form med friske bemærkninger.

Arrangøren Rico (kendt fra løbet Coast to Coast)
Arrangøren Rico (kendt fra løbet Coast to Coast)

Vi løb som bagtrop hvilket viste sig at være lidt af en genistreg fra arrangørernes side. Nogle steder løb vi længe hvor jeg slet ikke havde den fjerneste anelse hvor vi var. Derfor var det godt at vi var tre bagtropper som holdt øje med, at alle kom med sikkert hjem – og endvidere gav de vejvisere som stod ude på de 42,195 km lange rute besked om, at vi var de sidste og fyraften var en realitet.
Eneste lille pip – jeg kunne godt bruge lidt flere minestrimler og måske en anden farve pile, det ville virkelig lige give prikken over i’et.

Et løb som jeg helt sikkert kan give mine varmeste anbefalinger og kære løbetosser: Nordskov marathon er et godt planlagt løb hvor alt spiller max – og et løb man bør skrive på sit cv. Og tilmed også en rigtig flot medalje som man velfortjent kan glæde sig over i sin samling.

De bedste løbehilsener Jesper Eegholm…

Årets fejekoste :)
Årets fejekoste 🙂 – det er Jesper til venstre.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.