Nogle butikker har bare en helt speciel atmosfære, en atmosfære man mærker i samme øjeblik man træder ind ad døren. En atmosfære hvor man mest af alt har lyst til, at slynge sig i en sofa med et Runners world og bare hænge ud.

I det kolde Nord ligger præcis sådan en butik, og om det er det store lyse rum man kommer i ind, eller den storsmilende imødekommende ekspedient der møder én, der gør det skal jeg lade være usagt. Men det faktum at butikken stadig lider under overtagelsen med ombygning og ”endnu ikke helt på plads endnu” ændrer ikke på oplevelsen.

Butikken hedder Mimoto og ligger i smørhullet af Hjørring omfavnet af springvand, caféer (i øvrigt totalt et besøg værd efter en gang snusen i løbeland) og strøgliv. Butikken blev oprindeligt startet af Per Møller og Mikal Toft i 2013 og blev ved årsskiftet i år solgt og overdraget til en ny gruppe af ejere bestående af 4 venner. Jeg kunne ikke nære mig, så jeg inviterede mig selv på en kop kaffe hos medejer Martin Isbak, for at høre hvad de nye ejere er for nogle størrelser, og hvad de har af ideer om fremtidige koncepter, brands og events.

Den nye ejer gruppe består af Martin Isbak, der var ansat i butikken under Per, hans far Erik og vennerne Mark og Christian. Sammen har de fordelt den daglige drift imellem sig, så der både er plads til fuldtidsarbejde andet steds for Erik, Mark og Christian, der i fritiden løfter opgaver som web, udtænkning af events, branding og økonomi, mens Martin er at finde på fuld tid i butikken, og er dermed også manden, man som kunde vil møde, hvis man har brug for (og det har man jo ofte som løbeentusiast) lækkert nyt løbegrej.

Masser af lækkerier til de kvindelige løbere 🙂

Jeg spurgte Martin, om butikken ville fortsætte i samme stil og med samme brands som tidligere, hvortil han svarede, at fokus går lidt væk fra Tri og fremad mere orienterer sig indenfor løb og fitness. De har valgt at holde fast i nogle af de brands der var i butikken i forvejen, brands som Kari Traa, Fusion, Compress sport og skomærkerne Mizuno, New balance, Hoka. Dog med perspektivet: jo færre jo mere dybde, eller sagt med andre ord, at konsolidere varekurven med forholdsvis få brands, men til gengæld med et bredt udvalg inden for hvert brand.

”De valgte brands er alle valgt ud fra mærker vi selv syntes fungerer godt, både i holdbarhed og pasform, og da vi alle er løbere (nogle mere seriøse end andre) træner vi selv i de brands vi fører. ” fortalte Martin – og her måtte jeg lige rømme mig et par gange. I et splitsekund så min hjerne billedet af 4 mænd i Kari Traa Louise tights og Kari Traa Siri jakke løbende ned gennem gågaden i Hjørring. Og måske så jeg tilpas overrasket ud, for Martin skyndte sig i samme øjeblik at tilføje, at lige præcis Kari Traa var der vist ikke nogen af de herre der benyttede.

Jeg er sikker på det er sådan drengene hygger sig, når der ikke er kunder i butikken. 😀

I samme sekund kom en kunde af det kvindelige køn ind i butikken, og Martin forlod hastigt vores lille samtale for at hjælpe. Jeg sad ovenpå og kunne kigge ned i butikken, og høre hvordan Martin åbent og hjerteligt lyttede til kundens behov, og med stor hjælpsomhed orienterede om at pasformen på den valgte Kari Traa singlet slet ikke var så tætsiddende som butterflymodellen. Og her tænker jeg så – sådan en bemærkning kunne måske antyde at drengene alligevel, i stunder uden kunder i butikken, lige afprøver butikkens udvalg af løbetøj til damer for at give bedre rådgivning. 😀

Da Martin kom tilbage i den varme stol fortalte jeg, at jeg næste ikke kunne sidde stille – men havde haft den vildeste lyst til at løbe ned og blande mig i samtalen. Og Martin nikkede indforstået og udbrød ”ja det er vildt fedt ikk´, alle de forskellige løbere med hver deres behov og hver deres unikke historie. Og min fornemmeste opgave er at lytte og hjælpe. Jeg hører virkelig mange historier om løb, om skader, om hvordan folk er startet på løb – og alt samme danner erfaringer samt tips og trick jeg kan give videre til andre kunder. Jeg elsker virkelig kundebetjeningen. ” Og lige der, en helt almindelig torsdag eftermiddag, kiggede jeg ind i øjnene på en mand og så præcis samme passion for løb, som jeg genkender hos mig selv. En passioneret mand der brænder for det han laver, og udforsker produkter og løbeteknikker med en iver som en syvårig der åbner en ny pakke lego. Her sad jeg med en mand der vitterlig er landet på den helt rette hylde i livet.

En mand i hans rette element – og i fint tøj, klar til “Girls night” event

Og mens vi afsluttede mit lille besøg med et par fotoshoots i butikken, nåede jeg også at hilse på Mark og Erik, der kom ind for at hjælpe med klargøringen til aftenens Girls Night Event. En aften hvor alle piger var inviteret ind i butikken til fremvisning af nyeste kollektion fra Kari Traa.

Mark og Erik er, ud over butiksejere, også løbetrænere i Fitness.dk i Hjørring – og Christian er en benhård løber som jeg kun ser hælene af, når jeg indimellem sniger mig til træning i løbeklubben Dromos. Så der er ingen tvivl. Mimoto har fået 4 stk. passionerede ejermænd der brænder for løb og løbermiljøet. Og jeg er helt sikker på der venter alle løbeentusiaster i det nordjyske masser af fede events, når først hele overtagelsen er helt på plads, og giver rum til alle de sjove ideer og tanker der bobler i de nye ejere.

Det var med en stor øv-fornemmelse jeg forlod butikken og vendte snuden tilbage mod Ålleren. Jeg havde virkelig hygget mig i det gode selskab, og jeg gad ret godt være blevet og hængt ud med alle de tøser, der ville strømme ind i butikken kun kort tid efter jeg forlod den.

Jeg vil lige tilføje, at jeg få ingen måde har fået kompensation eller bestikkelse for at skrive dette indlæg, det er udelukkende min egen nysgerrighed på historien bag 4 mænd der køber en løbebutik sammen. Og hvis nogen af jer kære medlæsere var med i går aftens, så fortæl endelig hvad I syntes om det i kommentaren – Gik jeg glip af noget? 🙂

Nå ja, og hvis du går og mangler noget lækkert løbetøj så kig forbi butikken i Hjørring – eller på Webshop, hvis du syntes Hjørring er lige en kende for langt væk (husk at oprette dig som medlem, så venter der nemlig 11 % rabat i bonus på alle dine køb)

2 Replies to “På besøg i løbebutikken Mimoto”

  1. Hej Heidi! Tak for endnu et godt indlæg Drengene forkælede os rigtigt i aftes – havde vi da bare vidst, at dresscode indebar jakke og skjorte, så havde vi nok klædt os lidt pænere på Men de fik os til at føle os som VIPs med et sneak peak på de nye styles fra Kari Traa, så det kan du sagtens køre efter en anden gang. Og fyld endelig bilen op med løbeveninder – det er for os løbetosser ca. lige så godt som en tur i biffen med Mr. Grey
    Vh. en glad medløber fra Hjørring

    1. Ha ha ha – Elsker din sammenligning med Mr. Grey, den sidder lige i skabet. :D. Og tak for ros, jeg kommer med sikkerhed forbi næste gang.:). Rigtig dejlig weekend til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.