Jeg fik lige smidt et par linjer ind i indlægget her om mit mål med at løbe 2018 miles (3248 km) i indeværende år. Hvis man klarer målet får man en oversej medalje – det er, som den kække læser af bloggen ved, præcist det jeg går efter. Seje medaljer. Og hvad kunne være mere sejt end en samling af årstal medaljer hængende hjemme på væggen i forstadsvillaen. 😀

Jeg fandt udfordringen lidt ved et tilfælde. Jeg lytter til podcasts i et væld, når jeg løber mine lange ture, ja man kan vel nærmest sige jeg er blevet podcast afhængig. Jeg har mine faste podcasts jeg følger, og som regel er der til podcasten tilknyttet en instagram profil, hvor kommende afsnit teases med et lækkert lokkende billede. Det var netop på sådan et billede jeg opdagede medaljen fra 2017 – et billede af en sej løbepige med den flotte “2017 miles in 2017” medalje. Wauw altså – sådan en medalje ville jeg da også have. Og det ene første til det andet – før jeg vidste af det, havde jeg tilmeldt mig online og fået en bekræftelse på udfordringen 2018 miles i 2018. Det kostede 273, 50 kr. og medalje + tja et eller andet mere, bliver sendt til ens adresse her i starten af året.

Jeg har altid en vis skepsis med mig, når jeg begår mig på nettet. Og fordi jeg var lidt bekymret for, hvorvidt det var en reel webside, undlod jeg at slå det helt store brød op i mit tidligere indlæg. Nu er udfordringen i gang, og jeg må sige, det virker totalt i orden og professionelt. Og så gør det jo ikke noget for troværdigheden, at én af ophavsmændene bag udfordringen, er gift med en af USA’s sejeste eliteløber, Kara Goucher.

Kara Goucher er pigen med et CV bestående af både VM og OL meritter. Hun har kæmpet sig til en 3. plads til Boston- og NYC marathon, og har vundet halvmarathon i Houston i tiden 1:11 tilbage i 2015. Hun er en utrolig inspirerende person, og så var det hende, der i LA til de amerikanske OL trials i 2016, kom ind på den frygtede 4. plads der lige præcis ikke gav adgang til årets OL. De der fulgte løbet vil måske huske skuffelsen og tårerne.

Kara Gouchers mand Adam løber også selv – er selv en olympisk atlet på 5 km og har en imponerende løbekarriere bag sig. Han pensionerede sig selv som eliteløber tilbage i 2011 og startede, sammen med en ven, det virtuelle community Run the edge.

Basalt set er Run the edge funderet på to udfordringer – løb året tal i miles, eller løb på tværs af USA i alt 3521 miles på 1 år. Alt samme virtuelt, dvs. man løber hvor man befinder sig, og uploader løbs kilometre/miles efterhånden som ens træning skrider frem. Med til udfordringerne hører både online værktøj til tracking af ens fremdrift + et socialt forum hvor alle deltagere kan støtte og motivere hinanden. Udfordringerne kan løbes enkeltvis, men man kan også gå sammen i et team – og som team forsøge at nå målet inden året er omme.

Jeg registrerede mig umiddelbart inden nytår, og med det samme fik jeg en mail med link til sitet hvor jeg kan uploade mine km (som via direkte upload fra Garmin automatisk omregnes til miles), jeg kan se min fremdrift med forskellige delmål. Første delmål er 100 miles; det nåede jeg i sidste weekend 😀 Jeg kan endvidere følge andre løbere, der også har taget udfordringen op.

Der er styr på gruppens fremdrift – på den gode måde 😀

Da jeg smed et par linjer og postede et billede af medaljen i mit tidligere indlæg, var der pludselig 9 andre seje nordjyder der sprang med på udfordringen. 1 team og 8 individuelle løbere. Og med et hurtigt snuptag blev Heidis run 2018 miles team oprettet som en FB gruppe. Det, der først var min egen lille tosset ide, er nu blevet til det hyggeligste og totalt motiverende fællesskab. Jeg elsker det. Jeg elsker at den gode hr. Coast2Coast mand Kent lige laver grafer der viser vores fremdrift hver især – og hvornår vi evt. når målet med den nuværende indsats. Jeg elsker at Rico hr. Coast2Coast frontman lige poster billeder af hans løbetur, og skriver, at udfordringen hjælper ham tilbage til løbetræning efter en operation før jul. Jeg elsker at se de forskellige kommentarer, og mærke den opbakning der er opstået på ingen tid. Og jeg glæder mig allerede sygt meget til vores fejring og medalje-overrækkelse, når 2018 går på hæld om heldigvis mange mange måneder.

Jeg har tidligere skrevet om virtuelle løb (Mit første virtuelle løb ) Jeg syntes simpelt hen det er så godt, og sådan en fin måde at få skabt en motivationsfaktor til at komme ud i kulden her i den mørke tid. Især hvis man er lige så medaljesyg som undertegnet. 😀

Er du hoppet med på 2018 miles udfordringen, eller vil du gerne (du kan stadig nå at tilmelde dig på websiden) – så skriv til mig og kom med i vores lille fb-gruppe. Jeg lover der kommer gode grin undervejs, og jeg lover at jeg finder et par crazy sjove virtuelle løb, vi kan løbe på vej mod de 2018 miles.

Læs mere on run the edge her: Run the edge

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.