Jeg løber meget alene når jeg træner, utallige ture i mit eget selskab med min skygge og mit garmin ur som eneste vidner. Det er mest fordi det er praktisk i forhold til min familie, jeg kan løbe når ungerne ikke lige har andre ting på curling-mor programmet og kræver min opmærksomhed. Det er det fede ved løb, man kan næsten altid finde tid til at komme ud på vejene, om det så kun er 30 minutter og en lille luntetur rundt i nabolager, alt tæller og alle muligheder er åbne.

Det sker dog nogen gange, at jeg bliver en lille smule træt af at grine af mine egne dårlige vittigheder, og nogle dage er ønsket om at være social bare så meget mere tiltrækkende, end min skygges tavse selskab og mit bippende garmin ur.

I dag stod der lang rolig tur på løbeprogrammet, sidste lange tur inden det går løs i Basel i næste weekend. Jeg havde allerede i går erkendt, at jeg da godt nok trængte til en rolig tur og til at grov-sludre med andre ligesindede løbere. I sådan en situation har jeg altid et stærkt super es i ærmet. AMOK løbeklub løber lang tur hver eneste søndag og her kan man komme og løbe alt mellem 1-2 timer i et tempo hvor alle kan være med. Ruterne er som regel forskellige guidede ture i Aalborg og Nørresundby, men indimellem bydes der også på skovtur til skønne områder i periferien af ”Ålleren”.

Så da mit vækkeur glammede i morges var jeg fyr og flamme. En hurtig kop kaffe, den livsnødvendige havregryn og jeg var klar i mine løbesko – ud ad døren og ned til Østre Allé hvor Amok har klubhus og som er udgangspunktet for alle søndagsturene. Jeg løb de 4 km. ned til klubben og stod storsmilende klar til at snakke ørerene af enhver der kom for tæt på mig. Vi var ikke så mange i dag, en skøn lille flok der valgte at løbe en kortere tur, og en præcis lige så skøn lille flok der skulle ud i skoene i ca. 2 timer. Vejret var fuldstændig fantastisk – ingen vind, sol og den der klare friske luft man kun oplever i september i det spirende efterår. Selv Limfjorden havde lagt sine våben og slumrede døsigt med et næsten spejlblankt ansigt.

En tur med Amok foregår næsten altid efter samme drejebog. Formanden lægger ruten, (han er som regel åben for forslag til ændringer hvis han er i godt humør :)) – og hvis nogen syntes de skal blære sig med for højt tempo undervejs, bliver de bestemt sendt ned bagerst i flokken. Her bliver farten dikteret af de mindre hurtige løber – og vi når sjældent mange meter ud på ruten før samtaleemnerne spinder net omkring hovederne på os.

AmokPåTurI dag var en af mine ”gamle” løbeveninder med, det var hende jeg boede på værelse med i Hamburg, da jeg løb mit aller første marathon. Hun kunne grinende fortælle om den nat, dagen før løbet, hvor vi lå som to nervevrag i hver sin seng, ude af stand til at få den mindste smule søvn (Så skønt at genopleve følelsen fra det alle første marathon). Hun bor i dag i Nibe, har fået to børn og er en travl småbørnsmor, der ikke helt har samme tid til løb længere. Det var et dejligt gensyn, og vi fik pludret løst og fast om børnefamiliers fortræffeligheder mens jeg glædede mig over de skønne venskaber man får som løber. Man kan holde sig væk fra klubben i mange måneder, ja endda år – og alligevel er det som om, man aldrig har været væk et sekund når man knytter snørebåndende og tropper op igen.

Det blev en skøn tur, præcis som jeg havde håbet. Der var alle de elementer jeg elsker når jeg løber lange rolige ture. Herligt selskab, masser af grin, formandens beretninger om alle de stakkels træer og buske han har angrebet med hans motorsav i sit virke som Aalborg kommunes mønster-busk-rydder – og en følelse af fælles front imod de mange kilometre der tilbagelægges sådan en søndag morgen. Jeg elsker at tempoet engang imellem sættes så meget ned, at der er plads til at nyde naturen, mulighed for at snakke og lytte uden baggrundsstøjen af let-rallende vejrtrækning, og overskud til at smile og hilse på alt og alle der krydser ens vej.

Tiden flyver afsted når man har det fantastisk, og tilbage i klubhuset kunne jeg efter 23 km bunde en flaske vand og stikke snuden tilbage mod det sydlige Vejgaard og en dejlig søndag med kæmpe overskud – for det er primært det jeg tanker op på turene med amok om søndagen – Et velbefindende af dimensioner og et overskud der som regel varer lige til mandag morgen. 🙂

  • Skulle hilse fra formanden og sige at alle i øvrigt er hjertelig velkommen til at løbe med på tur om søndagen. Mød bare op ved hallen på Østre Allé i Aalborg kl. 10:00, så er der altid folk der vil hjælpe og få dig godt afsted. 😀

One Reply to “Søndagstur med løbeklubben AMOK”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.