Det er efterhånden blevet vintertid, og løbeturene forgår i hverdagen mere i mørke end i det dejlige livsbekræftende dagslys – i hvert fald for mig, der sidder de fleste af timerne i dagslys foran min pc. Det faktum gør det lige en kende mere udfordrende at komme op ad sofaen og ud på veje og stier, og jeg kan selv mærke at argumenterne for at blive siddende med stearinlysene tændt og futter på fudserne vokser i styrke. Som en Fellow-løber skrev på FB ”Nej, nej vi gider ikke i dag råbte løbeskoene i kor og forsøgte at bakke ind under kommoden” 🙂

SÅ tid til at finde alle mulige ideer til hvordan man snyder de frække sko og kommer ud ad døren alligevel.

  1. Julelystur
Een af mine naboer går virkelig til makronerne mht. julepyntning af hus.
Een af mine naboer går virkelig til makronerne mht. julepyntning af hus. Hver dag kommer der mere pynt til udstillingen – billedet er taget i går; kan I se for jer hvordan det ser ud om 1 mdr. 🙂

Nu nærmer den søde juletid sig med stormstyrke og varsler mere eller mindre usmagelige pyntede huse. Huse som blinker og lyser som en anden ufo, andre har en invasion af havenisser, rensdyr og julemænd i de mest afskyelige plastikudgaver. (De af jer læsere der kan huske ”Fars fede juleferie filmen”, you´ll know what I mean). Og nogle kombinerer det hele i en skøn kakofoni af grimhed. 😀 – Nå ja, så er der jo også de smukke stilfulde pyntede butiksvinduer og huse som bidrager til et ægte Nåååeeeee. De er selvfølgelig også en del af oplevelsen. Det er en fest. Jeg bruger altid julelys tur som motivation for en aftenløbetur, som simpelt går ud på, at løbe rundt og finde de mest vanvittige udsmykkede huse – og selvfølgelig også de smukke butiksvinduer. Det er mega sjovt og en skøn måde at komme ud på nye ruter og se nye omgivelser hvilket i sig selv kan være ret så motiverende

Jeg vil forsøge at dokumentere nogle af mine fund her på bloggen, Hvis I har lyst til at være med, så er I meget velkommen til at smide billeder op på thegreatnessofrunnings FB gruppe (Link til gruppen i højremenuen – husk at like. :D)

  1. Chokoladetrikket

Ja, ja – jeg ved det, det er ikke pædagogisk korrekt. Men altså – mennesker kan ikke leve uden chokolade, det må simpelt hen være videnskabeligt bevist. J. Jeg er især en hund efter den mørke udgave gerne toppet med lidt mint – og hvis det for alvor kniber med min lyst til at komme ud, så smider jeg en plade lækker fræk lokkende chokolade på bordet og kigger på det i så lang tid at jeg bare MÅ have det. Og her er dealen så, jeg må først spise det når jeg har været ude i løbeskoene. Der går sjældent lang tid før skoene er på og jeg styrer ud på stierne. 🙂

  1. Lav aftaler med løbevenner

Vintertiden er perfekt til snakke-løbeture. Det er sjældent i vinterperioden man laver det helt store speed-work, i stedet er det tiden hvor der vedligeholdes, hygges, snakkes, spises pebernødder (man må altså gerne tage pebernødder med i lommen på løbejakken!), og dele glæden over at man kom ud i det barske vintervejr. Lav aftaler med alt og alle – din nabo, din hund, din løbemakker, løbeklubben – you name it, og kombinér gerne dette punkt med punkt 1, så bliver det da ikke mere hyggeligt hva.. 😀

  1. Nyt tøj tricket

Hmmm – den her falder jeg sq altid i.. Sjovt nok. Jeg har virkelig meget løbetøj der bare lugter af sur gnu, altså sådan virkelig for alvor. Og lad mig sige det som det er, det er bare ikke for alvor motiverende at hoppe i surt løbetøj for efterfølgende at træde ud i mørket og blæsten. Og selvom jeg reelt ikke BEHØVER mere løbetøj, så ryger jeg alligevel i fælden og indkøber nyt som et middel til at oppe motivationen her i de mørke måneder. Da jeg løb nr. 100 fik jeg i gave et par Fusion Hot Long tights. Dem er jeg fuldstændig vild med – især forbi jeg kan have pebernødder med på turen, placeret i sidelommerne. Og så er de tilmed dejlig varme.

Næste projekt for mig, er at finde en smart refleksjakke. Jeg løber normalt med én af de der, undskyld jeg siger det men, forfærdelig grimme refleksveste som man også ser frustrerede bilejere stå med på motorvejen når deres biler brænder sammen. OOOOhhhhh my – de er grimme. Men hey – de virker, I admit. Det er bare som om jeg føler mig mere som en trucker (no offense) når jeg oven på mine i forvejen 4 lag trøjer lige tilføjer en gul refleksvest, og det er ved gud ikke noget der får mig til at føle mig frisk og motiveret til en løbetur i mørket. Så mens min fornuft udkæmper en drabelig kamp mod mine følelser om hvorvidt det er en god ide at tilføje endnu en løbejakke til samlingen, så snuser jeg rundt på nettet efter en lækker løbejakke der både er regn- og vindtæt, der sidder godt, har det der refleksgejl og som IKKE ER GUL.  (Ideer modtages gerne.)

Nå ja – og mens I kære læsere kæmper med at komme ud i mørket, kulden, vinden og regnen så smutter jeg til Florida og løber Space Center Marathon på søndag. Uhhhuuueeee.. Jeg tager pc med og ser om ikke jeg kan få lavet en løbsberetning from over there. 😀

Butikken der altid markerer begyndelsen for perioden for mine julelys-løbeture. Den skønne blomsterbutik i Vejgaard. Her bliver der simpelt hen lukket ned en hele uge i efterårsferien med brunt papir for vinduerne, og mandagen efter åbenbares det mest fantastisk funklende og julede butiksvindue jeg kender til. :D
Butikken der altid markerer begyndelsen for perioden for mine julelys-løbeture. Den skønne blomsterbutik i Vejgaard. Her bliver der simpelt hen lukket ned en hele uge i efterårsferien med brunt papir for vinduerne, og mandagen efter åbenbares det mest fantastisk funklende og julede butiksvindue jeg kender til. 😀

Happy training /Heidi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.