For et par år siden læste jeg én af de bedste løbebøger jeg til dags dato har læst – Født til løb af Christopher McDougall

I bogen åbenbares det, at der i Mellemamerika findes nogle frø der er så fulde af omega 3 at selv de fedeste fisk vender bugen i vejret af misundelse. Frøene hedder Chiafrø (jeg indrømmer blankt, jeg har stadig ikke helt styr på hvordan det udtales).

Og når nu stammeløberne i Mellemamerika var så sindssyg gode løbere og de spiste Chiafrø; ja så måtte det jo lige præcis være det jeg skulle bruge i min kost. (Jeg er ret let at påvirke og sluger alle gode som dårlige råd når det gælder løb. J)

Så jeg har gennem længere tid forsøgt mig med Chiafrø på morgenmad og følt mig uendelig sund, og måske også en lille bitte smule hurtigere. MEN, det bliver altså bare ret klistret og giver en sær klæg fornemmelse i munden når de kære Chiafrø bliver fugtige. Og lad mig sige det som det er, jeg fandt ofte frø i mellem tænderne langt op ad formiddagen efter sådan et morgenmåltid.

Nu har jeg i stedet fundet en helt anden fremgangsmåde. Jeg putter dem i boller, og ikke bare tilfældige boller – men VERDENSKLASSE BOLLER til løbere. Så herved givet videre til alle jer løbere der også er hoppet på Chia-toget, opskrift til fri afbenyttelse:

PS – dette er ikke en madblog, men jeg er lidt et rodehoved og bollerne er blevet mine yndlingsboller og lur mig om ikke én eller anden dag smider jeg opskriften væk. Så er det rart jeg kan finde den her igen.

Ekstra bonusinfo – Mine unger elsker bollerne og har dem ofte med i madpakken. Totalt win-win, min unger får sunde ting i mavsen og mor føler sig som verdens bedste mor.

Ca. 15 stk. VERDENSKLASSE BOLLER til løbere

6 dl. Skummetmælk
2 dl. Cremefraiche 9 % eller yoghurt naturel (jeg har også brug skyr, det virker også.)
50 g. gær
2 tsk salt
1 spsk honning
2 dl. Havregryn
2 dl. Chiafrø (ca. 110 g.)
200 g. grahamsmel
500 g. mel

Sæt chiafrø i blød i ½ delen af mælken gerne et par timer. Lun resten af mælken og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning, gryn, yoghurt og chiafrø.

Kom grahamsmel i og hæld alm. Mel i lidt ad gangen. Dejen må gerne være lidt som en tykkere grød så pas melet til efter det. Tænd ovnen på 185 grader og bag bollerne i ca. 30 min. Og vupti – nu har du de lækreste boller og hvem ved… Måske en transformation til en hurtig løber. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.