I går aftes var jeg, sammen med en flok overskønne løbere og en journalist + kameramand fra TV Nord, på optagelse i et kuperet område omkring svømmehallen i Nørresundby. Formålet var at skyde billeder til et afsnit af en serie på TV 2 Nord kaldet Outdoor, en serie hvor de afdækker nogle af de fantastisk fede ting man kan få tiden til at gå med, når man opholder sig udendørs. Og som det mest naturlige i verden var aftens tema løb/trailløb – jammen selvfølgelig altså. Den lå jo lige til højrebenet. Jeg havde på forhånd sagt ja til at udtale mig i udsendelsen om, hvordan man som ny løber kan komme i gang med trailløb. Og selvom det, undskyld mit sprog, pissede ned i det nordjyske hele dagen, så endte det med at blive den fineste, sjoveste og mest tå-krummende aften jeg længe har haft.

Det hele startede med en tråd på Messenger, hvor der blev søgt efter trail-løbere til at lege statister. Og da jeg notorisk elsker nye oplevelser, var jeg ikke to sekunder om at respondere på tråden. MIG – MIG, jeg vil gerne være med. 😀 – Det affødte et kald fra journalisten, der kort præsenterede hans ideer med udsendelsen, og en aftale om at mødes kort forinden optagelse og gennemgå manus (som man siger i filmverden) 🙂

Så sådan endte jeg, en helt almindelig onsdag aften, i en hal i Nørresundby sammen med en håndfuld andre løbere. 4 af os var udvalgt til at skulle give et besyv med om hver vores vinkel på løb, og hele forløbet var nøje iscenesat af de to garvede tv-folk – der rutineret havde hele spilleplanen linet op, med plads til freestyle mellem faste indslag der var skudt på forhånd.

Briefing-tid 🙂

Briefingen var kort og præcis. Klokken 19.40 går I ud til mødepunkt 1. Klokken 19.50 går vi på med en intro og så – Heidi, så kalder jeg på dig. Så snakker vi om hvordan man kommer i gang med at løbe trail, – og hvad vi ellers lige finder på. Det tager ca. 3 min. og så er det videre til et indslag under hvilken vi bevæger os ned ad stien med Mette, mens I løbere venter foroven. Ved Go, løber/kravler I ned ad stien og forbi os mens vi taler. Det varer ca. 4 min. Herefter et nyt indslag mens vi bevæger os over til vandpassagen, og ved live snakker jeg med Flemming, mens vi vader gennem vandet over til den anden side. Mens vi taler på den anden side, løber I andre løbere gennem vandet, forbi os, op på stien og tilbage til start – hvor I selvfølgelig tager en runde mere, eller to – hvad der nu lige passer. Så kommer der et indslag om svampe, inden vi kommer på igen, hvor jeg snakker med Bruno om det at løbe langt. Imens vi snakker, vil jeg gerne have jer løbere til at komme forbi, og kæmpe jer op ad den mega stejle skrænt. Og så ender det hele ellers med samling i bunden igen, hvor vi drikker en sodavand og siger tak for nu.

Sådan – styr på tingene, og en gameplan som selv den bedste NFL træner ville være misundelig på. 😀 Der er bare lige det med live-tv, at man trods nøje planlægning, ikke helt ved hvad man går ind til. Og starten, som skulle være præcis 19.50, måtte udsættes mens Kameramanden desperat kæmpede for at få teknikken til at virke alt imens de hjemme i stuerne så et ”midlertidig afbrydelse” skilt.

For ikke at blive for kolde løb vi løbere frem og tilbage, frem og tilbage – en kende nervøse og – ja, hvad pokker skulle vi ellers gøre, det er jo det vi kan. 😀 Og så nærmest uden varsel blev der råbt Heidi – kom lige her hen. Og vupti, Johansen stod for rullende kamera og forsøgte desperat at tale velovervejet og klogt.

I mit hoved havde jeg hele dagen forsøgt at finde noget jeg gerne ville sige. Noget der lød klogt, men ikke for klogt – noget der ville få folk i stuerne til at nikke sammentykkende med hovederne, mens de tænkte, – aha, det lyder da som om, det der løb er lige til at gå til. Og sidst, men ikke mindst forestillede jeg mig hvordan alle seerne ville flyve ud på FB for at tilkendegive monster interesse for det der trailløb, de lige have hørt omtalt hende den smukke pige tale. Jep – sådan var det i mit hoved 😀 😀 😀

Sådan blev det ikke helt i virkeligheden. Vores kære journalist havde sagt at vi bare freestylede – og de spørgsmål jeg havde tænkt i mit hovedet, var ikke dem der blev stillet. Jeg forsøgte efter bedste evne at lyde naturlig, men kunne godt mærke, jeg nok ikke helt toppede som den skarpladte modspiller. Jeg var ikke sjov, jeg var ikke velovervejet og jeg kom lidt til at snuble over ordene. Og værst af alt, og nu bliver det tåkrummende… – Inden starten på optagelse havde jeg fået af vide, at jeg skulle kigge på journalisten og ikke direkte i kameraet. Det gik også ok under interviewet – men da den kære journalist gik i enetale stod jeg pludselig lidt fåret tilbage og tænkte, ”hvad – hvad nu – skal jeg kigge på dig? – skal jeg kigge i kameraet? – hjælp” – Hvorefter jeg drejede hovedet og fåret kiggede ind i kameraet, indtil jeg fik mod på et lille forsigtigt smil. – Det sidste er direkte refereret fra min bedre halvdel, der sad hjemme i den varme stue og vol-gnækkede over hans lidt pinlige kæreste på skærmen. SÅ meget for mine 3 minutters berømmelse 😀

Det er et skørt billede; og det fortæller præcist hvor skørt det var. Nøj en sjov oplevelse. 😀

Interviewet var lige så hurtigt overstået som det startede, og med lettelse i skroget lod jeg mig forføre af hele setupét og stemning. Nu venter I, nu løber I, nu kravler I op, nu løber I gennem vand – og osv. Og da kameraet slukkede, og vi stod storgrinende i rundkreds, havde jeg bare haft den sjoveste aften i mands minde. Det var så vanvittigt sjovt at lege statist, og for en kort stund føle sig speciel. Og for pokker hvor var det sjovt, at løbe gennem vand og lege rundt omkring kameraet, selvom det hele var totalt opstillet og påduttet.

Så selvom jeg her på bagkant må erkende, at chancen for en stor Hollywood filmkontrakt er lig nul, og at det nok ikke er inden for medieverden jeg skal forvente at blive headhuntet. – Og selvom jeg skal leve med, at jeg for en kort stund agerede miss fåret fjæs direkte på live-tv i det nordjyske, så ville jeg gøre det hele om igen. Det var en episk oplevelse og jeg takker alle de dejlige mennesker jeg tilbragte den sjoveste aften sammen med i går. Sikke dog en skør fantastisk oplevelse….

PS – Jeg har ikke set udsendelsen, og gør det heller ikke. Min kærestes udlægning var rigeligt for mig 😀 – Vil du se udsendelsen, og se hvor blændende mine 3 andre løbevenner klarede sig, så klik på link herunder (og start udsendelsen efter den lyseblå løbejakke har været på 😛 )

To garvede tv-folk runder af foran skærmen.

Link til gårsdagens program: https://www.tv2nord.dk/outdoor-nu/outdoor-nu-78?autoplay=1#player

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.