10 fantastiske dage med familien i hhv Normandiet og Paris har nået sin ende, og jeg sidder atter foran tasterne på min bærbare og lader tanker flyde ud gennem fingrene. Det har været 10 mageløse dage hvor løb for en gang skyld har fyldt uendelig lidt i forhold til min dagligdag, hvor vi i stedet bare har nydt hinandens selskab, og råhygget os gennem både de franske ost, seværdigheder og lækre fiskeretter. Og så alligevel, for turens sidste stop, min yndlings by over dem alle – Paris; åbenbarede en lille hemmelighed jeg ikke tidligere har bemærket. En hemmelighed der fik morgenløbeturene til at stråle. 🙂

Inden vi tog afsted var jeg i fuld gang med min lille streak ting. Udfordringen hvor jeg skulle løbe mindst 1 mil (1.6 km) hver dag i hele juli måned. Jeg må blankt tilstå at lysten til at fortsætte med udfordringen var super lille da vi først sad på den tyske autobahn, med fronten mod den nordfranske kyst med 130 i timen. Og havde det ikke været for min søde dejlige bedre halvdel, så var det nok også den slutning udfordringen havde fået. Min søde dejlige bedre halvdel besluttede sig simpelt hen for, at bakke mig 100% op. Han stod troligt klar i løbeskoene i tide og utide, så jeg kunne få mine små løbetur i hus hver dag.

Og således endte vi med at løbe rundt om en lille bypark da vi overnattede på vejen ned, vi løb rundt om en golfbane, vi løb til fiskemarkedet en tidlig morgen, vi løb op af den mest vanvittige stejle stigning jeg længe har løbet, og vi løb ned til vores lille by i Normandiet og ud fordi et krigsmuseum, hvor rester af tanks, broer og ammunition fra D-dagen i 1944 stod linet op foran indgangslågen.

Alle turene var mellem 3-8 km, og kunne fint passes ind i ungernes behov for lige at have en stund med deres telefoner. Det fungerede absolut perfekt. Løb i Normandiet – check. 😀

En lille invader sammen med lidt mere skørt streetart. 🙂

Da vi så omtrent samtidig med hele Tour de France caravanen ramte Paris ændrede udfordringen karakter. Vi boede i det 20éne arrondissement – lige ved siden af hr. Morrisons grav (sådan cirka :)), og havde derfor en lidt længere tur ind til det glødende midtbyliv. Løb blev derfor nødt til at være en tidlig morgen ting, der lige kunne klares mens ungerne sov deres søde skønhedssøvn.  Og det var her, den første tidlige morgen tur hvor jeg for alvor blev opmærksom på de små banditter, der prydede en stor del af bygningerne fra vores kvarter og ned til midtbyen. Rundt omkring på hjørnerne af de smukke smukke parisiske bygninger, ja sågar på monumenter, fandt jeg små pixels fra de gamle arkadespil i 80érne. Jeg nævner i flæng… Pacman, Space Invaders og Donky Kong. Kan I se dem for jer? 😀

Een af de større invaders. De nyeste er større da de små ældre kunstværker blev pillet ned og solgt mellem samlere.

Jeg har været i Paris 8 gange, men aldrig først lagt mærke til de små kunststykker. Det blev en helt besættelse for mig at finde de små banditter, og udover vores løbetur blev verdensklasse sightseeing, så blev det også for alvor jagten på pixels-art. Shit det var sjovt. At løbe rundt i byernes by tidligt morgen og jagte små gespenster fra 80érne. Jeg behøver vist ikke skrive at løbeudfordringen derefter var piece of cake. De 31 dags streaks rullede ind på kontoen så let som ingenting.

Det viser sig at det er en fransk undergrundskunstner der kalder sig selv ”invader”, netop efter det famøse arkadespil. Kunstneren sætter pixels art op i forskellige byer og kalder det ”invasion”, og så kan man ellers gå på jagt efter banditterne. Hans identitet er ukendt, og hans mål er at gøre kunst til gængelig for alle i det åbne rum (han mener kunstmuseer er lidt for utilgængelig for de fleste; og set gennem mine ungers øjne er jeg tilbøjelig til at give ham ret.)

Selv vores ungerne blev i øvrigt grebet af dillen, og en hel bustur på tværs af byen foregik uden at kigge på smartphonen én eneste gang. I kidd you not…!!! Det skete virkelig.

Så kære medløbere derude i æteren. Hermed et stk. løbetip til rejsen hvis turen en dag skulle gå forbi Paris. Morgenløb efter pixel-art er en fuldstændig fantastisk måde at få både motion, kultur og sightseeing i en stor lækker mundfuld. Og hvis du mangler ideer hvor du skal starte med at kigge – så skriv.. Jeg har lige bestilt bogen med placeringen af samtlige banditter i Paris, og jeg laver hjertens gerne en løbetur du kan tage med til verdens dejligste by. 😀

Det store monument ved Place Republique – Her skulle man kigge godt efter for finde banditten…
Der var den… 🙂

One Reply to “Ferieløb i Paris og jagten på ”Invaders””

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.