Jeg blev i sidste uge interviewet af fire unge mennesker, der skulle skrive en skoleopgave om ekstremsport. Deres projekt skulle være en film med den ene af pigerne i hovedrollen som løber – ekstrem-løber vel og mærke. Det skal tilføjes at jeg kender den ene pige – hold nu fast, hun er storesøster til min søns bedste ven i 5. klasse, og jeg kender deres mor ret godt. Så jeg var ikke udvalgt på baggrund af presseomtale, sponsorbanner i bybilledet eller tv-tid – jeg var bund solidt kedeligt udvalgt fordi hendes mor kendte mig.

Interviewet foregik på pigerne skole og omhandlede spørgsmål som ”Spiser du særlig kost i hverdagen? ” Det måtte jeg kækt svare NOPE til, altså hvis man bortregner de utallige plader chokolade jeg i smug kører indenbords, mens mit afkom er ude af køkkenet. ”Er det dyrt at være løber? ” Nik og bekræftelse, det er det, når man som jeg, elsker at rejse efter løb og køber løbesko som andre kvinder køber designer sko. ”Har du særlige ting du skal gøre før et løb? ” – Jep spiser altid havregryn og drikker kaffe. ”har det omkostninger i dit sociale liv at du løber så meget? ”. Tja når I nu spørger, så Neeeeeej da overhovedet ikke.. Eller de fleste af mine bekendtskaber er godt nok selv løbere, og jeg prioriterer da også ofte, at løbe en tur i stedet for at drikke kaffe på cafe. Ooog jeg skal som regel også lige hvad weekendens træning i bogen, før jeg er klar til middagsaftaler, bioture osv. Ok – point taken, der er vist alligevel noget om det.

Det var sindssyg gode spørgsmål de kære unge mennesker havde fundet på. Jeg var virkelig positivt overrasket. Og før jeg svedende forlod forhørslokalet, fortalte de unge mennesker at de havde kontaktet mit afkoms skole, og fået lov til at interview min rollinger for at få deres syn på sagen. Se det var et interview jeg sindssyg godt gad have snitterne i. 🙂 – Jeg har efterfølgende forsøgt at afpresse mit afkom med alverdens trusler så som ingen internet i en uge, hvis de ikke åbenbarede hvad de fortalte pigerne. Alt jeg har fået ud af det, er – ”De spurgte om vi spiste normalt, og jeg sagde bare at det gør vi, men min mor spiser altså ret meget chokolade. ” 😀

På vej hjem sad jeg i Ford børnecontainer og reflekterede lidt over begrebet Ekstremsport.  Er jeg virkelig ekstremsport udøver? Kan jeg virkelig putte mig op på den piedestal? Sætte rygmærke på min ryg og flashe det på mit visitkort? – EKSTREMSPORTS UDØVER…. Lader den lige står i skrigende versaler.

Hvad er egentlig en ekstremsports udøver for en størrelse? – Hvornår er man ekstrem? Der var kun én ting at gøre, at spørge vores allesammens store fælleshjerne til råds. Google svarede prompte med følgende definition:

Ekstremsport er en samlebetegnelse for sportsgrene, hvor udøverne udfordres fysisk og psykisk under ekstreme forhold. … Inden for discipliner, der kræver ekstrem udholdenhed, er triatlon-sportens “ironman” en af de klassiske former for ekstremsport.

Ekstremsport er ikke kun en sportsgren, men mange sportsgrene (kombineret eller hver for sig), som alle har en ting til fælles, de betegnes som ekstreme og grænseoverskridende. For at en sport kan klassificeres som ekstremsport, skal der indgå et eller flere elementer, som kan medføre døden for udøveren, i tilfælde af forkerte handlinger eller valg

Eksempler på ekstremsport

Adventure race

Bungy jump

BASE jump

Faldskærmsudspring

Hanggliding

Paragliding

Maraton

Triatlon

Dakar Rally

Rafting

Parkour

Elsker det faktum at marathon stå på en liste sammen med Dakar Ralley og Base jump. Det er mavekrampefremkaldende grineren. Personen der har skrevet listen må virkelig være so not runner. 😀 og tænkt ”hvad er de mest nervepirrende sportsgrene jeg kan komme i tanke om… Hmmmm Faldskærmsudspring, jeg hader højder – og marathon FY FOR DEN LEDE.”

Og som det jo hedder sig, så fortæller Google altid sandheden og heraf må jeg jo som marathonløber konstatere, at jeg bestemt falder ind under kategorien ekstrem sportsudøver, om end jeg nu ikke ligefrem mener jeg sætter livet på spil hver gang jeg løber et marathon. (Måske det kommer senere på året, når jeg går i ekstremerne; mere om det in another episode. 😀 – MEGA TEASER FOR AT FÅ DIG TIL AT FORTSÆTTE DIN FÆRDEN HER PÅ DOMÆNET he he)

Så kære fantastisk medmennesker der læser med. Hvad tænker I? – Nogen der har nogle input eller indsigelser til min nye status. Hvis ikke, vil jeg med det fluks sy mit hjemmehæklede rygmærke på min løbejakke og løbe frem og tilbage foran rockerborgen i Vejgaard. 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.