I søndags døde Danmarks spillemand nr. 1, og i min sorg lyttede jeg til de gamle sange mens jeg luntede rundt i Gug midtby. Én af sangene var ”masser af succes”, en sang fra de helt gamle Gasolin tider, og en sang der i den grad minder mig om gymnasiefester og fordoms hjertesorger i Hirtshals City.Sangen fik mig til at tænke på begrebet succes, og om hvorvidt jeg egentlig selv syntes jeg havde succes med de ting jeg nu engang beskæftiger mig med.

Jeg kom hurtigt frem til konklusionen, at det fede ved at være løber og dermed være en del af en sport med uanede muligheder er, at det er ret let at sætte – og syv-ni-tretten, at opnå små succeser som løber. Nogen gange skal man arbejde sygt hårdt, mens andre gange kommer de nærmest bare flyvende som små blomsterfrø i vinden. Og skal jeg være bund ærlig så må jeg altså bare sige følgende… I guder hvor jeg dog syntes, jeg har mange succeser som løber 😀Altså der er de store succeser. Der var dengang jeg vandt Basel marathon eller dengang jeg blev nr. 2 til Havanna Marathon. Det var monster succeser for mig. Altså kæmpe monster halloween-skrækjagende succeser. Store succeser kommer ikke så ofte – i hvert fald ikke for mig. Nogen gange rammer jeg såå langt forbi når jeg skyder mod stjernerne, og følelsen af totalt middelmådighed rammer som en forhammer lige midt i pandebrasken. F.eks. som da jeg løb Boston marathon, og troede jeg skulle ramme den lige i bagdelen. Det blev i stedet Boston der klaskede mig. Det sker nok i virkeligheden nok oftere end mine sejre. 😀

Som Kim Larsen sang i sangen, så varer de store succeser ikke nødvendigvis særlig lang tid for én selv. Det gælder måske især i en sport som løb. Der går som regel ikke meget mere end en lille uges tid inden man igen pønser på nye mål, nye tider at slå, nye forbedringer. Kender I ikke det fra jer selv? – Man løber et konge marathon i en super god tid, og nærmest et par dage efter leger man med ideen, om man mon ikke kunne gøre det en lille tand bedre næste gang. Eller man negler et vildt interval og føler sig som kongen af atletikbanen, og ugen efter forventer man nærmest at gøre det en tand bedre. Ellers er det ikke en succes.

Og derfor er det bare så konge fedt, at livet som løber er fyldt med alle mulige små succeser. Alle de små banditter som f.eks. at negle et træningspas lige i bagdelen, at have streaket en hel måned i træk og få en ultra fed medalje, at komme ud og løbe på en total blæsende dag hvor bladende flyver rundt om hovedet på én, eller at stille op til et løb man egentlig ikke helt turde stille op til. Så når vejen til den store succes føles lidt lang og ensformig, og når IG bare bliver en kende for irriterende med alle de flotte billeder af succeser, så er det med at finde de små skyts frem. 🙂

Kunsten er, min kære medløbere, at sørge for at der altid ligger en lille succes og lurer derude. En lille succes som lige gør det lidt lettere at komme afsted, når den mørke tid rammer og lysten måske ikke liige er den største. Find et eller andet på din løbetur der var en succes, føl dig som en “winner”, og vupti – så er det sq egentlig ret fedt at komme ud i kampen mod elementerne. Mangler du ideer? Jammen så kan jeg da fortsætte listen med nogle af min små, meeen ganske glorværdige succeser hvis jeg selv skal sige det. Total succes at jeg på næste tur passerer 500 km. i et par sko jeg blot hev ned fra hylderne uden at prøve dem først – og jeg syntes stadig de er fede. Total succes at jeg smilede stort (og fik manet fordoms-heidi til jorden) til en fuld grønlænder, der til gengæld kvitterede med en thumbs up + et ”godt gået”. Success at jeg om kort tid løber ud i mørket for at løbe med verdens sejeste søster. Kæmpe succes er, at jeg overhovedet er i familie med den sejeste søster som lige løb hendes debutmaraton i Odense i weekenden og – hold nu fast – klarede det på umådelig flotte 3 timer og 35 min. Total en succes er, at jeg har opdateret mine træningspas på Garmin. Overordentlig stor succes er, at jeg nåede at se hundelorten foran mig – og springe til siden i tide på min sidste løbetur.

Den her… Den er tom om 3-2-1—- NU.. 😀

Der er så uendelig mange succeser derude i løbeskoene – bare man sætte baren efter det behov man lige præcis føler giver mening. (Min seneste succes er høstet i skrivende stund – jeg kunne vente præcis 1½ uge med at angribe den dåse med lakridser med chokolade omkring, der lå i den kurv jeg fik med hjem fra Beierholm Trail løbet i Tornby. 1½ uge – kæmpe succes. Og næsten lige så stor en succes er det, at jeg da jeg endelig kapitulerede og angreb dåsen, kunne tømme den i løbet af 3 dage (sidste kugle er lige røget ned i skrivende stund. Total succes. :D) – Og kan jeg lokke verdens sejeste søster til at gæste på bloggen som marathon debutanten, så venter der om kort tid endnu en succes i min bowlerhat. 🙂

Husk at have det sjovt derude, husk at nyde du løber (for det er da vitterlig en succes i sig selv), husk at smile til dem du møder og mærk hvor god energi det giver – et lille bitte  ”I’m a winner” kan gøre underværker. 😀 –

Masser af succes og det der hører til…. Livet som løber er for fedt. 😀

Hvad er din seneste “mini-succes” kære læser?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.