Sololøb på stranden 🙂

En helt igennem uvirkelig stemning har ramt hverdagen, en stemning af alvor blandet med en kæmpe portion taknemmelighed over at bo i et land, der i den grad fungerer når uforudsete udfordringer rammer. Jeg sidder p.t. på mit hjemmekontor og arbejder, og selvom jeg savner mine skønne kollegaer, så er der helt ok. Jeg forstår tiltaget, og jeg hylder de kompetencer og det beredskab der fører os gennem den krise der har ramt os.

Her til morgen kom sønnike ned og spurgte om han måtte tage ud og spille fodbold med kammeraterne. Av, den var svær. Det blev et nej med begrundelsen, at han er sendt hjem fra skole netop for at undgå potentiel smitte, og at vi skal stå sammen hver for sig. Sønnike er 14 år, og kunne heldigvis hurtigt se begrundelsen bag mit nej. Han dappede tilbage på teenageværelset og besluttede sig for at udfordre de selv samme drenge til en omgang virtuel FIFA.

Som løber er jeg, ligesom alle jer der læser med her, ramt af aflysninger. Fælles-træning og løb aflyses i et væld, og selvom det gør lidt ondt – og det i starten var lidt svært at anerkende, at et løb med under 10 deltagere måtte aflyses, så syntes jeg det er det helt rigtige at gøre. Det kan godt være at vi løber udenfor, og at vi måske ikke ligefrem løber og krammer hinanden mens vi løber. Og det er da også forholdsvis let at forestille sig hvor spredt vi vil løbe rundt på en rundstrækning på f.eks. 5 km. (Der er så lige den med hygiejnen, der måske ikke helt lever op til det anbefalede :D)

Men præcis som sønnike fik nej til at spille fodbold med kammeraterne, må jeg som løber også bakke op om hele grundideen bag de retningslinjer der stikkes ud fra regeringens side. Det er ikke så meget det, at vi ikke skal samles i gruppe. Det er mere signalet om, at vi med sund fornuft skal gøre vores bedste til at hjælpe med at nedsætte spredningshastigheden for det virus der hærger gennem verden som en anden dødssynd. Og helt ærligt, nok er jeg løber helt ind i knoglemassen, men altså, verden vælter ikke fordi jeg ikke kan deltage i motionsløb de næste uger (og måske mere). Jeg kan stadig løbe en tur i skoven og jeg kan stadig løbe en tur langs vandet og få min daglig dosis endorfiner. Som løber er jeg enorm heldigt stillet i forhold til håndboldspillere, ishockeyspillere osv. Jeg kan trods alt stadig dyrke min passion med lidt sund fornuft og omtanke.

Jeg kan godt forstå at alle jer løbere, der havde købt startnummer til nogle af de større løb, er umådelig skuffet over de aflysninger der p.t. flyver om ørerne på os. Jeg prøvede det selv tilbage i ’12 hvor NYC blev aflyst lige for næsen af mig pga. orkanen Sandy. Det er brand-ærgerligt både at miste penge, og ikke at få lov til at teste, om de mange timers træning man har lagt i projekt, giver pote. Men set i alvorens lue, tænker jeg at skuffelserne er til at håndtere. Og ellers kan jeg da i den grad anbefale en løbetur ved Vesterhavet som plaster på såret. 😊 I lørdags løb jeg selv solo Covid-19 Costal Run marathon – 42,2 lækre kilometer med vind på snuden – og efter vendepunktet halvvejs sol i fjæset. Det var fantastisk, selvfølgelig hårdere end hvis man løber med andre, men hey – det er jo også en udfordring man kan vokse af mentalt. Jeg prøvede et par gange at smalltalke med skyggen der løb i behørig afstand ved siden af mig. Den eneste anden deltager i løber, og så gad den bare overhovedet ikke svare igen. Sure bandit. 😀

Mit første solo-COVID-19 Costal Run Marathon på stranden. 🙂

Lige nu kan man finde masser af virtuelle løb online. Både danske og udenlandske. Jeg har lavet en lille liste her, der er tons af andre. Og er du i tvivl om hvad et virtuel løb er, så læs evt. her https://thegreatnessofrunning.dk/mit-foerste-virtuelle-loeb/ da jeg for snart en menneskealder siden løb mit første. 😊

Og skulle det ikke slå til, så har jeg en anden mulighed. For et par år siden (tænk at tiden bare flyver afsted), lavede jeg et opslag med løbebøger til gratis videregivelse (kan simpelt hen ikke lige finde linket, men det kommer, der er en kasse flødeboller på højkant til den der kan finde linket hurtigere end mig :P) – Der er i øvrigt stadig en del af bøgerne fra det indlæg der står og samle støv hos mig, så er du fristet skal du bare slå til. Og qua der nu er gået et par år, så har jeg selvfølgelig oparbejdet et helt lager af nye løbsrelaterede bøger.

Så kære karantæne-ramte medløber. Mangler du lidt ny inspiration, nye input eller blot en god historie, så er du velkommen til at byde ind på én af nedenstående bøger – og blade. Jeg får Runners World UK hver måned i postkassen, og helt ærligt det er da lidt for fjollet at smide bladene ud i disse klima-tider. Så hvorfor ikke bare give dem videre til en anden glad læser. 😊 Alt er gratis – og du kan bare smide en kommentar enten her – eller på FB-siden

Er der en der vil overtage de sidste par udgaver af Runners World? – GRATIS

Jeg er lidt doven denne gang, og har derfor ikke skrevet en beskrivelse af hver bog – men jeg leverer selvfølgelig gerne lidt info, hvis du er fristet af en bog – eller et blad for den sagsskyld. Og skulle du ende med at gå med én af de gratis bøger, så er tanken at jeg leverer (løbende selvfølgelig) bogen i din postkasse – altså hvis du bor i det nordjyske. (klima-venlig levering :D). Hvis du bor længere væk, sender jeg gerne bogen hvis du betaler for forsendelsen.

Hvad med dig kære læser. Har du fået aflyst et stor løb?, og hvordan klarer du dig gennem løbeturene som solo løber?  Og kan du holde motivationen nu hvor stort set alle løb er aflyst. Smid endelig en kommentar – Måske er der lidt inspiration at hente os løbere imellem.

Pas på dig selv kære løber og husk at vaske hænder, brug sprit og hold afstand. 🙂

2 Replies to “At stå sammen hver for sig”

  1. Tak for endnu et fantastisk indlæg – det er så dejligt befriende at læse!
    Og fedt at slå et slag for, at det jo “bare” er motionsløb – vi kan jo stadig komme ud og løbe, og det er mega fedt!
    God initiativ med de blade – jeg vil rigtig gerne aftage og betaler selvfølgelig gerne fragt.

    1. Tusind tak for dine skønne ord Louise. Så fik jeg da lige en herlig start på dagen 🙂 – Hvis du sender mig din adresse på hejohansen@gmail.com så ekspederer jeg 4 stk. Runners World til dig. Ha´ en dejlig dag. kh Heidi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.