Jeg indrømmer blankt, jeg syntes det var en lidt skør ide den søde Charlotte Øllgaard havde fået sig – en klub 100 for halvmarathon-løbere. Der findes i forvejen den famøse klub 100 for marathonløbere og jeg smider mig flat ned og indrømmer blankt, min første tanke var at det da var lidt letkøbt. At løbe 100 af de halve, seriøst? Det er jo det jeg løber på mine træningsture.

Og før de første brevbomber ryger ind gennem min brevsprække, vil jeg skynde mig at sige, jeg er big time omvendt!!

Charlotte og kæresten Finn. To skønne mennesker

Klub100 halvmarathon startede som Charlottes lille projekt i 2014, og er med tiden vokset til en landsdækkende klub med masser af håbefulde potentielle nye medlemmer. Charlotte er selv løber, hun startede “karrieren” efter en skilsmisse og et behov for at få mere energi i hverdagen. Og da kæresten Finn kom ind i billedet, blev han katalysatoren der skubbede Charlotte helt ind i maven af løbermiljøet. De to har siden løbet utallige løb sammen, og har overkommet udfordringer af flodheste-størrelse med en ordentlig dosis af den simple medicin – løb og social samvær med dejlige løbevenner.

Charlotte er én af de der mennesker der bare rummer en utømmelig kilde af kreativitet, og for at kanalisere energien i retningen af det, der langsomt blev Charlottes passion – løb og det motivere andre, blev klub100 halvmarathon født.

Der er siden lagt masser af energi og tid i arbejdet, og Klub 100 Halvmarathon har på kort tid fået eget logo, har egen FB side, har egen hjemmeside, har egen Medal Hangers (altså de der til at hænge alle sine medaljer på), egen ”tøjserie” og samtidig afholder hun og kæresten Finn tons af ”FC løb” i det nordjyske – og nu også i Flensburg, hvor alle løbetosser er velkommen. – nå ja, så har hun også lige tid til at forhandle rabataftaler til medlemmer af klubben, – Her kan jeg, som en servicemeddelelse oplyse, at der indgår en tatovør i Nyhavn på listen af mulige rabatter. Det er da bare monster blæret. 😀

Jeg spurgte Charlotte om der, med oprettelse af klubben, lå et lille oprør mod det paradigme der præger løbemiljøet for tiden om jo længere, jo hurtigere, jo bedre. Hertil svarede Charlotte, at det jo ikke som sådan var et oprør – det er måske i virkeligheden bare en konsolidering af de værdier Charlotte og Finn har bygget op, gennem deres egne erfaringer med løb og afholdelse af løb. Værdier som i bund og grund kan kategoriseres under det møg populære danske ord HYGGE.

Man ser aldrig en sur Charlotte til løbene. Altid smil og opbakning til løberne omkring hende

Det handler for Charlotte om, at alle kan være med ligegyldigt niveau og drømme, social status og uddannelse. ”Vi er alle i løbetøj og vi er løbere, og det er næsten mest af alt en leg. Det skal være sjovt, hyggeligt, selvfølgelig også udfordrende, og så skal det mest af alt foregå i en atmosfære af respekt for hinanden og for de drømme hver især løber rundt med”. Det er grundstenen i klub 100 halvmarathon.

Der er i dag knap 1000 følgere på FB siden, løbere fra hele landet og p.t. tæller listen over klub 100 løbere 21 seje løbere (nr. 22 kommer forhåbentlig på lørdag) og en pæn lille flok står klar på boblerlisten. Og det er svært ikke at blive berørt over det sociale aspekt der gennemsyrer hele projektet. På websiden ligger breve og artikler fra medlemmer der stolt takker Charlotte for opbakning.  Og alle der løber jubilærum (som kan være 10 løb, 25 løb, 50 løb osv.) får en sød og opmuntrende kommentar med på vejen, mens nye klub 100 halvmarathon løbere får både tale og mindehæfte med hjem.

Jeg spurgte Charlotte hvordan hun kan overkomme det store arbejde med at vedligeholde sider, afholde masser af løb, tage rundt og fejre nye klub 100 halvmarathon medlemmer og stadig have tid til at løbetræne selv – nå ja, og passe fuldtidsjob og pleje familien. Hertil svarede hun, at hun selvfølgelig er MOR først og fremmest, og at det mange gange er ren hyggestund for hende og kæresten, når de opdaterer resultatlister, poster billeder fra løb, brainstormer over nye ideer og i det hele tage udlever deres passion sammen.

Og fremtiden – tja, hvem ved hvad det udvikler sig til. I hvert fald står der p.t. et lysende fyrtårn som pejlemærke for fremtiden – i Juni 2019 fylder klub 100 halvmarathon 5 år – og DET SKAL FEJRES 😀

Når hun ikke selv løber, er Charlotte altid klar med ros, medaljer og kram. Billede er fra Tranum Hjerteløb, et løb der absolut kan anbefales

Og tilbage til min omvendelse, for det der fik mig til at åbne øjnene var, at se det fællesskab der voksede frem blandt halvmarathon løberne. Pludselig var der noget at være fælles om, tal på bogen, tanker om de 100 og vejen til målet – og ikke mindst en voldsom smittende motivation og en kæmpe accept af, at distancen 21,1 km kan være præcis lige så gruelig og frygtindgydende for løbere, som marathon distancen var for mig, da jeg startede mit raid mod de 100 42.2 km. Jeg elsker at se hvordan folk i hele Danmark lægger billeder op i FBgruppen af deres løb, og kort giver en lille status, mens likes i banevis smelter ned over billederne som klapsalver i det kongelige teater. Og stort set alle billeder og indlæg får et like med på vejen fra Charlotte. Hvis du en dag mangler lidt motivation så kig forbi FB gruppen – jeg garanterer det flyder over med drømme og opbakning som et andet overflødighedshorn.

Hvor er det fantastisk, at vi i løbemiljøet har ildsjæle som Charlotte der gider tage slæbet og motivere andre. Og hvor er det fantastisk, at løb kan foregå på alle niveauer og ikke altid behøver være ”jo længere/ jo hurtigere jo bedre. ”

Som Charlotte skrev i en kommentar til en håbefuld klub ½ marathon bejler:

”På med JA-hatten. Selvfølgelig kommer du også i Klub 100 halvmarathon. Vi hygger os hele vejen mod målet.”

Du kan se webside for klub100 halvmarathon her: http://klub100halvmarathon.simplesite.com/417834756
og tjek endelig også ind på FB siden. https://www.facebook.com/klub100halvmarathon/?fref=ts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.