Så skete det, for første gang i 9 år stoppede godstoget med influenza lige foran min dør og tog mig på tur, en tur der varede i 4 laaaange sengeliggende dage. Og jeg indrømmer blankt, jeg er en forfærdelig patient, der til trods for en konstant hosten og harken som en gammel Massey Ferguson traktor der ikke kan starte, konstant slynger et ”jeg har det fint” i hovedet på de stakler der bekymret spørger til mit velbefindende.

4 dage uden løb, det lyder måske ikke særligt alvorligt, men for mig er det en katastrofe. 4 dage i træk hvor narkomanen må undvære sit dope – kan I forestille jer, hvordan det er at være i min nærhed under sådan en undtagelsestilstand. 😀

Jeg er af den overbevisning at man ALDRIG skal løbe hvis man har feber, eller hvis kroppen generelt fortæller dig, at det virkelig er en dum ide. Den der med at man kan svede feberen ud af kroppen, den holder altså ikke, det eneste man får ud af det, er en forlængelse af helings-processen og måske en forværring af sygdommen.

Jeg læste på et tidspunkt en læge der selv var løber, der havde en regel som følgende – symptomer placeret over nakken så som nysen, snøften og lidt hovedpine er ok at træne med, blot man lytter til kroppen. Symptomer under nakken så som hosten, ømhed i kroppen (influenza-ømhed) og lign. er no go at træne med, og kræver ofte 72 timers pause fra træningen som minimum.

Som hovedregel bruger jeg selv pejlemærket fri for symptomer (sådan da) + 1 dag så må der løbes. Og ingen hård intervaltræning før kroppen er helt restitueret igen. Men jeg indrømmer blankt, det er vanvittigt svært at vide præcist hvornår det er ok, især når man higer efter endorfinerne og lidt velbefindende.

Jeg bruger selv følgende flowdiagram (man er vel lidt skadet af sit arbejde med IT) som jeg selv syntes giver et fint input til hvornår man kan træne, og hvornår man hellere må tage en dag fri. Og med den vil jeg erklære undtagelsestilstanden overstået i det lille hjem i Aalborg, jeg løb en stille langsom tur i dag og jeg havde det fint hele vejen. 🙂

Klik på link for at se flowdiagrammet i stor størrelse: https://womensrunning-compgroup.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2013/06/Should-You-Run-Flowchart-Womens-Running-Magazine.pdf

Har du kære læser regler for hvornår du må løbe efter sygdom?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.