For første gang nogensinde blev der i dag afholdt Løkken Marathon, det var ildsjælen Flemming Moesgaard Leth, der for år tilbage fik en genial ide om at lave et marathon med udgangspunkt fra torvet i Løkken. Ideen blev langsom modnet og med et kæmpe engagement og arbejdsiver fik Flemming fundet sponsorer, frivillige og diverse tilladelser – og så var den i vinkel. Løkken Marathon var født.

Hovedmanden bag Løkken Marathon; Flemming byder velkommen
Hovedmanden bag Løkken Marathon; Flemming byder velkommen
Nogen er fokuseret inden starten på et marathon, og så er der os andre der bare fjoller. :)
Nogen er fokuseret inden starten på et marathon, og så er der andre der bare fjoller. 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

I år var der en begrænsning på 200 deltagere – og jeg følte mig vitterlig som en udvalgt, da jeg stod klar på startstregen kl. 10 til fire runder på, hvad der viste sig at være den mest fantastiske rute jeg længe har løbet. Fra start løb vi gennem Løkken by og rundende via asfaltveje og fortove ud til et af Løkkens samlested for unge og barnlige sjæle Actionhouse, hvor en DJ sørgede for knald god stemning med højt lækkert musik. Overalt blev vi guidet af kyndige og opmuntrende vejvisere, og ruten fortsatte ud af Løkken by, rundede et sommerhus område med grusstier – for at ende på landevejen med en lille bakke der åbenbarede Rubjerg Knude i det fjerne efter endt bestigning.  Det var umanerlig smukt.

Trappen ned til stranden
Trappen ned til stranden

Og så løb vi ellers ind på mit absolut yndlingsstykke af ruten – en græssti ned mod klitterne og trappe ned til stranden, hvor havet brusede højlydt akkompagneret af mågernes skrig. Arrangøren havde genialt sørget for, at vi fik den friske nordenvind i ryggen på hele strandstykket og lækker forårssol lige i krydderen. (så glemte man da fuldstændigt at man lige havde slåsset mod vinden op af den lille bakke.) 🙂

Strandstykket bød på hele herligheden af hårdt, løst, vådt og ufremkommeligt sand og det var en ren feberredning for mig, at man havde placeret en vejviser på stranden hvor ruten drejede fra – jeg var ellers så klar til at løbe videre til Blokhus. 🙂

så umanerlig smukt
Så umanerlig smukt – Det var virkelig en fornøjelse af løbe her.

Efter strandstykket gik ruten på alm. vej tilbage til torvet og fuld musik fra den yderst kyndige DJ. der underholdt i målområdet – og så var det ellers bare afsted videre på runde 2- 3- og 4. Der var 3 meget velassorteret depoter placeret på runden – helt perfekt i min optik og jeg manglende på intet tidspunkt vand, eller opbakning for den sags skyld.

Noget virkeligt fedt – og nok ikke helt planlagt var tidevandet der skiftede fra Ebbe til flod mens vi løb. På runde 1 var stranden bred, med masser af fast sand til at løbe på – og da vi løb runde 4, var stranden blevet lille bitte og løbeskoene våde inden man nåede asfaltvejen igen. Det var udfordrende men for en hav-elsker som mig – en fantastisk mulighed for at opleve naturens kræfter i frit spil.

I mål stod de sødeste tøser klar med de fineste medaljer og så var der ellers en gratis øl til løberne og  – – TA TA DAAAA – en swagbag fra MED24.dk fyldt med lækkerier. (man skulle næsten tro løbet var lavet til mig – fed medalje og swagbag på én gang; så er man da i hvert fald sikker på at få fuld plade i min bog.)

Swag, medalje og præmie. Herlig dag i Løkken
Swag, medalje og præmie. Herlig dag i Løkken

Eneste lille bitte ønske til næste års løb (for det kommer da der helt sikkert ikk?) er ekstra affaldsspande efter depoterne, så man lige kan gå lidt med sit vand inden man smider kruset væk.

Og til sidst – præmien.. Jeg var så svineheldig at være første dame i mål, og vinde et par sprit lækre Saucony løbesko. Jeg er inkarneret Asics løber, men har gennem længere tid overvejet om jeg skulle afprøve netop Saucony som en mulig erstatning for Asics. Så for pokker da et held at jeg så lige kunne få et par med hjem i dag. Jeg er en lykkelig løber. 🙂

Jeg vil absolut give de varmeste anbefalinger til løbet, og vil slutte af med at uddele dagens 1. præmie for fejring af at komme i mål til Sten Christensen fra Vrå. Manden dansede ind i mål i bedste John Travolta stil, det var simpelt hen så befriende og totalt grineren. SÅDAN Sten – sådan fejrer man sq et marathon på kongemanér. 🙂

Og her kommer det så… Den dansende Sten Travolta. – se sekvensen ved at trykke på billedet herunder og klikke på pil til højre, det er virkeligt skægt:

— Billederne fra ruten er venligst udlånt af John Travolta in person – Sten Christensen. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.