Det nordjyske undergrunds løb blomstrer som det spirende danske forår og næsten hver weekend er det muligt at tilmelde sig et løb et sted i det nordjyske for småpenge og løbe runde- halv- eller helmarathon. Hvis du kigger forbi sådan et løb (se evt. her på bloggen under menuen ”nordjyske løb” for datoer), vil du med sikkerhed møde en flok løbere der kender hinanden umådeligt godt, der godmodigt driller hinanden for fuld skrue og som altid er klar på en historie fra de varme lande om deres løbeoplevelser rundt omkring i DK og udlandet. I så fald er du rendt ind i de nordjyske løbetosser – og vær ikke bange, selvom det på afstand kan ligne en lukket kreds, så kan et enkelt kneb som – ”hvor mange maratonløb har du på bogen” åbne for en varm modtagelse og sikre en opbakningen ude på ruten som du aldrig har drømt om.

Løbetosserne er nogle seje mennesker der løber weekend efter weekend og næsten altid er på vej mod et rundt tal på bogen, det være sig maraton 100, maraton 200, maraton 300… – eller måske træner de til et stygt ultraløb og derfor lige nupper et par ekstra kilometre ud over de 42, nu hvor de alligevel er i gang med at løbe.

Blandt disse tosser, der på hver deres måde er helte for mig, findes personlige drømme og målsætninger som oftest nås med stor fejring – og oftest har betydet en hel del kampe undervejs inden målene nås. Jeg har besluttet mig for at ære disse seje tosser med portrætter her på bloggen, og dermed også give nye løbere en chance for at falde ind i bedste stil, når genkendelsen til et løb måske gør det lidt lettere at hilse på. Og bagtanken… Selvfølgelig at stjæle alle deres hemmelige våben og tips, så jeg selv engang kan pryde mig med titlen som den sejeste nordjyske løbetosse. 🙂

Min første tosse på bloggen – og én af mine hverdags løbehelte er en gut ved kaldenavn ”Chefen”. (Til nye løbere; du kan næste altid kende en nordjysk løbetosse når du møder løbere med mere eller mindre skøre og obskure tilnavne)

Chefen :)
Chefen 🙂

Finn ”Chefen” Sørensen har løbet 247 marathons, 12 timers løb, 100 miles løb og 6 timers løb –  og er om noget virkelighedens udgave af Rocky. Du kan kende ham på hans lille kompakte størrelse og brillerne, men tag ikke fejl af størrelsen, sejere mand skal man lede længe efter. Finn er 50 år, har løbet tosseløb i 8 år og er i fritiden boksetræner. Hans første maraton var Aalborg Brutal maraton, og bare det siger ikke så lidt om mandens vilje.

Og hvorfor skriver jeg så om Chefen… Jo, manden er simpelt hen i en alder af 50 en løbelegende i det nordjyske. Sidste weekend løb han hans yndlings-maraton Hamburg Marathon i tiden 3:06:19 – SINDSYGT. Det er så hurtigt at selv Kenyanerne ærbødigt bøjer hovedet når Chefen løber Forbi. Manden løber 12 Marathons om måneden og smutter lige en tur til Hamburg og laver en sindssyg tid og personlig rekord. – Og bare lige for at gøre det endnu mere vildt, så valgte Chefen at løbe løbet med dårligt knæ, det skulle da ikke begrænse manden – Chefen er vitterligt manden med jernviljen.

Og hvordan gør man så det. Hvordan løber man så godt og så hurtigt i en alder af 50. Chefen selv siger ”Tja… man satser, man løber af sted og ser hvordan det går – og nogen gange rammer man dagen” – så simpelt er det.  Chefen bruger ikke gels, ingen energipulver og går først i depot efter ca. 21 km, hvor favoritdrikken er Coca cola.  Manden er en maskine, der bare bliver ved og ved. Og samtidig en herlig hyggelig gut der altid er klar på sjov og ballade – og et bad med ultraløberen Bruno.  (Håber ikke dette kommer som et chok for Brunos kone og Finns kæreste af hunkøn) :).

Chefen ses ofte med en smuk mand ved hans side - Det er Rasmus, han er chefens tro følgesvend (kaldet lærlingen)
Chefen ses ofte med denne pæne og nydelige mand ved hans side – Det er Rasmus, han er chefens tro følgesvend (kaldet lærlingen) – De to pludrer værre en en strikkeklub for ældre kvinder.

Chefens egen hemmelighed til hans succes, er rigelige mængder af chokolade og kaffe. Og det er præcis sådanne oplysninger jeg håbede at få frem gennem interviews med tosserne; deres hemmeligheder – og dermed er 1 sten lagt til mit studie af hvordan man bliver en hurtig, sej løber på den anden side af vårhare stadiet. Første tips – Kaffe og Chokolade i rigelige mængder hermed givet videre til fri afbenyttelse. 🙂

Næste måned vil jeg finde et nyt offer og aflure nye hemmeligheder til at blive den sejeste løber i det nordjyske. 🙂

PS. Skriv endelig i kommentarfeltet herunder hvis du har spørgsmål til Chefen, så vil jeg på bedste beskub agerer mellemmand og få svar fra manden selv.

9 Replies to “Mine løbehelte part 1: Pr som 50´årig”

 1. Jamen det er jo bare sådan han er – rap i replikken, og kommer også gerne med en ‘overhaling’ hvis det er på vej til at blive noget pyller. Men han kan så sandelig også selv tage imod en spids bemærkning når han kommer for godt i gang.
  ALTID et hyggeligt bekendtskab.

 2. Super skrevet…Han er bare i en kategori for sig hvad det angår løbvi stod sammen ved starten i hamborg en rigtig rar og sympatisk fyr..

  Mange løber hilsner
  Bo junker

 3. Super godt skrevet han er en kategori for selv hvad det angår løb..men samtidig med en virkelig rar og varmt person. Vi hilste lige på hinanden ved starten i hamborg hilsen en løbe tosse

  1. Tak søde Heidi, det er simpelt hen ubeskrivelig rart at få sådan en kommentar. Tusind tak. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.